DOLAR 32,3287
EURO 35,0786
ALTIN 2299,015
BIST 8988,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Herkes için beyin eğitimi

11.10.2020
A+
A-

Beyin parmak izi gibi eşsizdir. Parmak iziniz değişmez. Ancak zihniniz, beyin antrenörlerinden alacağınız beyin eğitimi ile gelişip dinç kalabilir.

 

Beyin kol kası gibi geliştirilebilir…

 

Gözünüzün önüne bir koşucu getirin. Sağ eliyle sağ bacağını tutuyor ve bu şekilde koşmaya çalışıyor. Ne kadar başarılı olabilir? İşte bizler de beynimizin sadece belirli bir bölümünü kullandığımızda ancak o koşucu kadar başarılı olabiliriz.  Sağ ve sol bacak nasıl ki beraber uyum içinde çalışıyorsa, sağ ve sol beynimiz, beynimizin alt ve üst bölümü de birlikte çalışmalıdır. Bunların farkında olarak; beyne bakış açımız bütünsel olmalıdır. Beynimizin bölümleri arasındaki bütünlüğünü beyin eğitimi ile sağlarız. Böylece dikkatinizi toparlar, hafızanızı güçlendirir, birden fazla görevi birlikte yapar ve zihinsel performansınızı artırabilirsiniz. Zihninizi odaklı ve verimli kullanabilirsiniz.

 

Beynin nöroplastisite özelliği ile beynimizi geliştirebileceğimizin ve hayatımıza yeni beceriler dahil edebileceğimizin farkında olmalıyız. Nöroplastisite, beynin yapısal veya fizyolojik değişikliklere uğrama yeteneğidir. Beyin gelişimine katkı sağlayacak bir yaşam tarzıyla, nöronların güçlenmesi ve beynin bölümleri arasındaki iletişimin artmasıyla birlikte beyninizi yeniden yapılandırabilmeniz mümkün…

 

Yaşamımız boyunca dikkat, hafıza, işitsel ve görsel beceriler ve üst düzey düşünme becerileri gibi 20’nin üzerinde bilişsel becerileri geliştirmeye ihtiyaç duyarız. Bu nedenle bulunduğumuz yaştan ve bilgiden bağımsız olarak beynimizin de bir beyin eğitim programına başka bir deyişle bilişsel becerileri geliştirme programına ihtiyacı vardır.

 

Beyin egzersizlerini bilimsel, tekrarlı ve düzenli bir program dahilinde uygulatmaya beyin eğitimi denir. Bu uygulatan kişiye beyin antrenörü diyoruz.

 

Beyniniz, beyin antrenörlerinden alacağınız beyin eğitimi ile gelişip dinç kalabilir.

 

Beyin Antrenörü ve Beyin Eğitimi ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki web sitelerinden ulaşabilirsiniz…

 

www.forbrain.com.tr

www.beyinantrenoru.com

 

 

Dr. Funda Demirel

Forbrain Learning Center Kurucu

Beyin Antrenörü


YORUMLAR

Solve : *
22 ⁄ 11 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.