DOLAR 32,4273
EURO 34,5955
ALTIN 2382,074
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ağız kokusunu gidermenin 10 muhteşem yolu!

24.07.2018
A+
A-

Ağız kokusunu gidermenin yolları birçok kullanıcı tarafından soruluyor çünkü insan hayatını kabusa çeviren, arkadaş ve dost çevrelerinden uzaklaşılmasına  neden olan sosyalleşmenin en büyük düşmanıdır. Peki, ağız kokusu neden olur, ağız kokusuna nasıl giderilir? İşte size ağız kokusunun gidermenin 10 etkili yolu…

Ağız kokusu neden olur da ilk etapta yenilen yemeklerle ilgili gibi olduğu düşünülse de aslında ağız kokularının çok büyük kısımı sağlık sorunlarından kaynaklanmaktadır. Yaşanan ağız kokusu akciğer ve sinüsten kaynaklanan enfeksiyonlardan olabileceği gibi, böbrek yetmezliği, karaciğer şeker ve diş eti hastalıklarından da kaynaklanabilmektedir. Ağız kokusu olan kişilerin öncelikle buna neden olan sebepleri teşhis etmeleri, doktordan destek almaları ve tedaviye yönelik adım atmaları gerekmektedir. Ağız kokusuna neden olduğu bilinen yiyecek ve içeceklerin tüketiminden de kaçınılmalıdır.

Kanser tedavisinde ağız ve diş sağlığına dikkat! TIKLAYIN!

Ağız kokusu sorunu ülkemizde her dört kişiden birinde bulunmaktadır. İstenmeyen bu durumdan kurtulmak için bazı öneriler vermeye çalışalım.

1- Dişlerinizi fırçaladığınız diş fırçasının yumuşak değil orta sertlikte bir diş fırçası olmasına önem verin.

2- Dişlerde biriken yiyecek artıkları ve bakteri plaklarının temizlenebilmesi için dişlerin her gün en az iki kez fırçalanması ve diş ipi kullanılması gerekmektedir.

3- Ağızda oluşan kokunun diğer bir nedeni de dilde meydana gelen tabakalaşma sorunudur. Dişlerinizi fırçaladığınız gibi dilinizi de fırçalamanız önemlidir. Dilinizi fırçaladığınızda ağız kokusuna neden olan etkenleri %80 oranında bertaraf etmiş olursunuz.

4- Ağız kokusunu gidermek için kullanılan bazı gargaralar da içeriğinde bulunan alkol nedeniyle ağız kokusunun daha da artmasına neden olabilir. Bu tür gargaraları almadan önce iyice araştırmalısınız.

5- Kullandığınız diş macununda ve çiğnediğiniz sakızlarda çinko olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü çinko ağız kokusunu gidermeye yarayan bir maddedir.

6- Ağız kokusuna neden olan başlıca sorunlar olan diş ve diş eti hastalıklarının tedavisi bu sorundan kurtulmanızda katkı sağlayacaktır.

Diz ve eklem ağrısına doğal çözüm! TIKLAYIN!

7- Diş çürükleri, kırılmış olan dolgular ve köprü tedavileri kesinlikle yaptırılmalıdır. Ağzınızda bu tür sorunların olması ağız kokusuna yol açar.

8- Protez kullanılıyorsa, yemek yendikten sonra aralarda kalan yemek artıklarının ortadan kaldırılması için temizlenmeli ve ağızda tutulmamalıdır. Protez arasında kalan artıklar ağız kokusuna neden olur.

9- Bol miktarda su tüketilmelidir. Ağzınızın kuru kalması ağız kokusu yapacaktır.

10- Limon kabuğu ve kahve taneleri ağız kokusunu giderir. Özellikle maydanoz nefes temizliğinde doğal bir etkiye sahiptir.


YORUMLAR

Solve : *
23 + 11 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.