DOLAR 32,4497
EURO 34,7564
ALTIN 2435,274
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yatırımcılara göre 12 ayda en çok endüstriyel metaller kazandıracak

Yatırımcılara göre 12 ayda en çok endüstriyel metaller kazandıracak
13.07.2021
A+
A-

Blockchain tabanlı türev işlemleri platformu CloseCross’un küresel araştırmasına göre, profesyonel yatırımcılar ’emtia süper döngüsü’ adı olarak tanımlanan süreçle birlikte önümüzdeki 12 ay içinde hammadde işlemlerinde artış öngörüyor.

Araştırmaya katılanların üçte ikisi en çok endüstriyel metal fiyatlarının yükseleceğini, yüzde 27’si değerli metallerin daha fazla prim yapacağını, yüzde 7’si ise en büyük artışın tarım ürünlerinde yaşanacağını düşünüyor. Yönetiminde 380 milyar dolarlık varlık bulunan dünya çapındaki profesyonel yatırımcılar arasında yapılan araştırmaya katılanların yüzde 84’ü emtia alım satım seviyesinin önümüzdeki yıl artmasını beklediğini, yüzde 29’u ise çok ciddi bir artış beklediğini bildirdi.

Hükümet harcamalarında patlama fiyatları yükseltecek CloseCross araştırmasına göre yatırımcıların yüzde 81’i, fiyatların yıllarca normal trendin üzerinde kalındığı bir süper döngüye girildiğine inanıyor. Hedge fonlar, varlık yöneticileri, kurumsal yatırımcılar, fon yöneticileri kapsayan profesyonel yatırımcılar, emtia süper döngüsünün en büyük nedeni olarak ekonomilerin COVID-19 pandemisinden çıkışıyla artan talebi ve dünya çapında hükümet harcamalarında yaşanan patlamaya işaret ediyor.

Yaklaşık yüzde 80’lık kısım devlet harcamalarının önemini vurgularken, yüzde 77’si dünya ekonomisinde yeşilci bir trend benimsenmesinin emtia fiyatlarını yükselteceğini düşünüyor. Yüzde 61’i Çin’den gelen güçlü talebin süper döngüyü körüklediğine inanıyor. Yüzde 53 oranında yatırımcı ABD Doları’nın zayıflamasının da emtia alımlarını hızlandıracağını söylerken, yüzde 29 oranında yatırımcı düşük faiz oranlarının emtiaya destek olacağını söylüyor.

Beşte biri ‘en çok petrol yükselir’ diyor

Yaklaşık üçte biri yani yüzde 32’si, endüstriyel metallerin önümüzdeki yıl içinde en büyük fiyat artışlarını göreceğine inanırken, yüzde 27’si değerli metallerin en büyük fiyat kazanımını elde edeceği tahmininde bulunuyor. Bununla birlikte, yüzde 22’si en büyük fiyat artışlarının petrolde görüleceğine inanırken, yüzde 13’ü doğal gaz fiyatlarında güçlü bir büyüme öngörüyor ve yüzde 7’si en iyi sektör olarak tarımı işaret ediyor. CloseCross CEO’su Vaibhav Kadikar, “Emtia ticareti önümüzdeki 12 ay içinde artacak ve emtia süper döngüsü tahminleri bu piyasaya ilgiyi tırmandırıyor” diyor.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.