DOLAR 32,564
EURO 34,721
ALTIN 2491,415
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ufukta kara bulutlar var!

Ufukta kara bulutlar var!
25.02.2019
A+
A-

Sizlere uzun zamandır bu köşeden Gökyüzünün para piyasalarına etkisini anlatıyor ve esas olan kişinin kendi doğum haritasıdır diye yazıyorum.

Bir haber spikerimiz vardı, havalar ne olursa olsun sizin havanız iyi olsun derdi. Ben de benzerini söylüyorum, Para Piyasalarında ne olursa olsun önemli değil, önemli olan sizin doğum haritanıza bağlı olarak şu an gökyüzü sizin için kazanç vaat ediyor mu etmiyor mu?

Öyle Doğum Haritaları var ki, bu haritaya sahip kişilerne yaparlarsa yapsınlar, ekonomik durum ne olursa olsun kazanıyor. Peki siz bu kişilerden değilseniz hiç mi şansınız yok?

Şimdi, bugüne kadar burada hiç bahsetmediğim bir konudan bahsedeceğim: MİNDFULNESS

 Mindfulness açık, nazik ve yargısız farkındalıktan bahsediyor.

Oxford Üniversitesi MBCT Mindfulness Based Cognitive Therapy bölümünde eğitiminin üçte biri Budist psikolojiden oluşuyor. Aynı Oğuzhan Ceyhan hocamdan öğrendiğim ve uyguladığım Karma Astroloji gibi…  Büyük üniversitelerde yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandı ki, her gün uygulanan mindfulness pratikleri, beynin duygu kontrolü ve stres seviyeleriyle ilgili bölümlerin yapısını değiştiriyor. Mindfulness meditasyonu beyinde dinginlik, netlik, doğallık ve neşeyle ilgili sinir yollarının gelişimini destekliyor. Aynı zamanda beynin karar alma mekanizması ile ilgili bölümlerindeki gri madde yoğunluğunu arttırıyor.

Bu ne demek: Zorlu deneyimlerle kalabilme kapasitemizi arttırıyor.

Karar alma mekanizması…

işte Finansal Astroloji köşemde mindfulness’dan bahsetme sebebim bu. Çünkü portföyümüzü yönetirken ihtiyacımız olan doğruluğa, netliğe ulaşmamıza yardımcı oluyor. Bu uygulamayı öğrenebilmeniz için 21 Mart da başlayacak 8 haftalık bir eğitim programım var bunu çok yakında sosyal medyadan sizlerle paylaşacağım.

Gelelim bu hafta genel olarak gökyüzünde neler oluyor? Ve biz ne yapmalıyız?

6 Mart Uranüs burç değiştirerek Boğa Burcu’na geçiş yapacak olması sebebiyle bizler de pozisyonlarımızı Uranüs’ün ani etkisinden kaçınacak şekilde düzenlemeliyiz.

Buradan da, YouTube kanalımdan da bu ay etkisini yaşayacağımız Oğlak burcundaki Venüs’ün kazandırmayacağını sizlerle paylaşmıştım. Bu etki halen devam ediyor, bir de Uranüs’e 90 derecelik zorlayıcı açı yapmaya gidiyor, yolunun üzerinde de Güney Düğüm olarak isimlendirilen matematiksel bir hesaplama noktası var. Hem de bu pozisyonların hepsi ülkemiz halkının, borsa ve döviz yatırımcısının etkilerini yaşayacağı bölgeyi etkiliyor. Ana konu geçmişten gelen kredi ve borçlar, borçluluk oranları. Bu açının yaşatacağı sıkıntı ile sorunları bir kez daha göreceğiz. Farkındalık iyileşmenin başladığı yerdir diyerek ümitlenebiliriz, çünkü Venüs’ün bu bereketsiz hali bir Sentor olan Chiron ile  olumlu açı içinde. Lakin kısa vadede bu sadece bir ümittir.

Bu hafta etkin olan Güneş ve Mars’ın bereketli açısı portföylerimizi 6 Mart’ta gerçekleşecek Uranüs Boğa’ya hazırlamamıza fırsat verecektir.

6 Mart bize Merkür retrosu ile birlikte geliyor. Retro ile dönüp hemen 2018 Mayıs ayına bakıyorum Uranüs’ün Boğa burcuna selam verdiği zamana. Her şey orada başlamıştı. Dolar/TL 4,03 idi ve bir daha geri gelmemek üzere yükselişine başladı. Borsa İstanbul ise 103 binlerdeydi ve 84 bine giden yolculuğuna başlamıştı. Ne tesadüf şimdi de Bist 103 binlerde. Biz buna eş zamanlık diyoruz.

Pluton, Satürn ve Venüs gezegenleri Oğlak burcunda seyir ederken Ay ve Güneş tutulmaları da bu bölgede gerçekleşmeye devam edeceği içinde bulunduğumuz döneme uygun bir açıklama geçtiğimiz hafta  Amerikan Merkez Bankası Fed’den geldi. Fed tutanakları büyümeye yönelik endişelerin geçerliliğini koruduğunu gösteriyordu. Bu açıdan bakıldığında kısa vadede risk iştahında güçlü bir trend oluşması kolay olmayacaktır.

Risk iştahı düşük olduğu bir zaman diliminde hisse senedi piyasalarında güçlü bir yükselişten bahsetmek mümkün olmaz.

Bist100, son haftalarda yazdığım 100600 seviyesi önemini korumaya devam ediyor.

Dolar/TL  için ön görüm 5.30 üzerinde kalarak 5.54 seviyelerine yolculuk başlayacaktır, Uranüs’ün etki alanına giriyoruz.

 

1 Mart Amerika ile Çin görüşmelere başlayacak, bu görüşmelerle ticaret savaşları yönünü belirleyecek. Retro Merkür ile çözümlenmemiş konular gündeme taşınacak. Buradan çıkacak sonuç tüm Dünya Para Piyasaları için çok önemli olduğundan sadece bu konu için Kürşat Aydın ile birlikte bir YouTube programı hazırlayacağız, kaçırmamak için YouTube kanalıma abone olmanızı hatırlatmak isterim.

Sevgiler

Finansal Astrolog

Aylin Çetiner

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
2 × 27 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.