DOLAR 32,4319
EURO 34,8202
ALTIN 2439,902
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TL’deki değer kayıplarına ünlü ekonomistten çözüm önerileri…

10.08.2018
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin duayen ekonomi yazarı Ege Cansen mevcut ekonomik durumdan çıkışı üç maddede sıraladı. Merkez Bankası+Hazine kısa vadeli borçlanması, siyasi gerilimi azaltmak, yatırım planlarını ertelemek.

Sözcü Gazetesi’nin duayen ekonomi yazarı Ege Cansen dolarda yaşanan son durumu ‘Türk Lirası’nın değer kaybı olarak’ yorumlamak gerektiğini vurguluyor.

Cansen şu an hükümetin bekle-gör politikası izlediğini bunun tamamen yanlış olmadığını belirtiyor ve “Piyasayı görmek istiyorlar fakat kurun duracağı yer hiç de istemediğimiz bir yer olabilir. Suya sapsız balta atarsan dibe gider. Newton’ın bir hareket kanunu vardır. Bir şey hareket halindeyse o bir engel görmezse devam eder. Kamyon duvara çarparak da durur” diyor.

ege cansen ile ilgili görsel sonucuCansen sadece Merkez Bankası’nın alacağı tedbirlerin kur ile mücadelede yeterli olmayabileceği görüşünde. Ünlü ekonomist, “Herkes 94 senesini hatırlıyor. Hazine o zaman yüzde 50 faizle 3 ay vadeli bono çıkarmıştı bu yöntem tekrar izlenebilir” diye konuştu.

Cansen üç maddede dolar/TL kurunun frenlenebilmesi adına çözüm önerileri getiriyor.

Cansen sözlerini şöyle noktalıyor: Dolarda serbest düşüş var. Savurganlıktan vazgeçmemiz gerekiyor. Bir yandan 100-200 proje açıklayıp bir yandan tasarruftan söz etmek olmaz. Dış dünya ile ilişkilerimizi düzeltmeliyiz. Almanya ile iyi ilişkiler kurmak önemli.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Solve : *
30 − 19 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.