DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TCMB faiz kararı bekleniyor

TCMB faiz kararı bekleniyor
14.07.2021
A+
A-

 

Bugün piyasaların odak noktasında merkez bankaları var. TCMB faiz kararı ve Powell sunumu gündemin merkezinde. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi güne %0,18 oranında yükselişle 1.349,22 puandan başladı

ABD’de dün açıklanan enflasyon rakamı ikinci ayda da beklentilerin üzerinde geldi. Yüksek gelen enflasyon sonrasında risk iştahında zayıflama görülürken, Fed’in söylemleri piyasaların takibinde olmaya devam ediyor. Bugün yurt içinde ana gündem maddesi ve fiyatlamalarda başrol TCMB’nin faiz kararında olacak. Piyasada faizde bir değişiklik beklenmezken, Merkez Bankası açıklaması ön plana çıkacak.

TCMB faiz kararı bekleniyor

Hafta başından bu yana toparlanma çabasının izlendiği küresel borsalar, ABD’de açıklanan enflasyon rakamı sonrasında zayıflayan risk iştahı ile satıcılı seyretti. BIST 100 Endeksi de negatif eğilimini sürdürerek dün günü yüzde 0,75 oranda kayıpla 1.346,84 puandan tamamlarken, bugün TCMB’nin faiz kararı ve vereceği mesajlar TL varlık fiyatlamalarında belirleyici olacak. Hafta başından bu yana endeks ile TL arasında ters korelasyon görülürken, BİST’in negatif ayrışmasında gelecek hafta uzun bayram tatili rol oynuyor. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde hafif satıcılı seyir sürüyor.

 

BORSA İSTANBUL

Dün satıcılı seyrini devam ettiren Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,75 değer kaybederek günü 1.346,84 puandan tamamladı. Bugün yurt içinde TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısı, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi’nde yapacağı sunum ve Fed’in Bej Kitap Raporu’nun takip edileceğini belirten analistler, veri gündeminde de ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Euro Bölgesinde sanayi üretiminin öne çıktığını bildirdi.

Teknik göstergelerdeki genel görünüm, satış baskısının ve kısa vadeli dip arayışının devam edeceğine işaret ederken, momentumda oluşan pozitif uyumsuzluk satış baskısı devam etse de endeksin güçlü bir tepki yükselişine hazırlandığına işaret ediyor.

Piyasa anketlerinde ekonomistler TCMB’nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) değiştirmeyerek yüzde 19’da bırakmasını bekliyor.

Piyasalardaki veri gündemi yoğun olacak.

Yurtiçinden 10.00’da haziran ayı Tarım-ÜFE.

TCMB’nin faiz kararı 14.00’de. 

Yurtdışından 12.00’de Euro Bölgesi mayıs ayı sanayi üretimi,

ABD’den 15.30’da haziran ayı ÜFE,

Fed Başkanı Jerome Powell’ın sunumu 19.00’da,

21.00’de ise Fed Bej kitap raporu.

BİST 100 endeksi güne %0,18 oranında yükselişle 1.349,22 puandan başladı.
Açılışta Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yüzde 0,18 oranında sınırlı bir değer kazancıyla 1.349,22 puandan işlem gördü.

Bankacılık endeksi yüzde 0,13, holding endeksi yüzde 0,10 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,88 ile spor, en çok değer kaybeden yüzde 0,30 ile inşaat oldu.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: , , , ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.