DOLAR 32,3374
EURO 35,1158
ALTIN 2313,024
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Planlarımızı uzun vadeli yapalım – Aylin Çetiner

Finansal astroloji: Planlarımızı uzun vadeli yapalım – Aylin Çetiner
12.08.2018
A+
A-

1989 senesinde Üniversitede okurken derslerden kaçarak koşa koşa babamla Borsa’ya giderdim. Nihayetinde 1991 senesinde piyasalara bir profesyonel olarak adım attım.

25 sene Aracı Kurum ve Yatırım şirketlerinin hemen hemen bütün departmanların da çalıştım. Çalışırken de aktif olarak piyasalarda işlem yaptım ve hala yapıyorum. 

Çalıştığım yıllar boyunca bazısı ülkemize ait olan bazısı küresel bazda toplam yedi irili ufaklı kriz gördüm. Bu krizlere grafikler üzerinde baktığımda her defasında krizlerin aşılmış ve piyasaların kendi yolunu bulduğunu görüyorum. Yıllar sonra geriye baktığımızda da bu krizi aştığımızı ve fırsatları korkularımız ve sabırsızlığımız yüzünden kaçırdığımızı göreceğiz.

Peki bu krizlerden ne öğrendim?

Öncelikle her daim yumurtaların hepsini aynı sepete koymamak gerektiğini öğrendim,
Panik ve korkunun size yanlış işlem yaptırabileceğini unutmayın,

Uzun vadeli düşünün, böyle belirsizliğin olduğu dönemlerde kısa dönem hareketler zarar ettirebilir,
Sabır her şeyin ilacıdır.

11 Ağustos da yaşadığımız Güneş Tutulmasının etkisiyle piyasalara güven verecek açıklamalar yapılacağını bekleyebiliriz, çünkü Güneş Tutulmaları yapısal değişiklikler getirir. Diyelim ki açıklanmadı, sorun büyüyecektir. Astrolojik olarak sistem kendini dengelemek ister, sistemin kendini dengelemesine mani olunursa da bir dahaki retroda gereğini yapar. Bu, yaşadığım 8. kriz olabilir, henüz bilmiyoruz ama etkilerinin uzun süreceğini öngörüyoruz.

20 Ağustos’ta Merkür Retrosu bitmiş, ileri hareketine başlamış olacak. Hepimizin algısı ve zihni daha açık olacak, daha rahat odaklanıp akılcıl planlama yapabilir olacağız. Doğum haritalarında Merkür’ü retro olanların şu anda da doğru planlamayı yapıyor olma olasılıkları yüksek, acıları da uygunsa verdikleri kararlara güvenebilirler.
Hayat bir mücadele. Para piyasalarındaki mücadele ise çok zorlu, nereye dikkatli baksan altından para çıkar. Bu mücadeleden galip çıkabilmek için aklımıza ihtiyacımız var, o da 20 Ağustostan sonra…

Yaşadığımız tutulmanın etkisini 11 Eylül’de yine hissedeceğiz. 6 Ekim’de Venüs Retrosu başlayacak, gölge etkisini de düşünürsek Eylül’ün ikinci yarısı da sorunlu. Venüs Akrep Burcu’nda hiç rahat değildir hatta zararlıdır, bir de geri gidiyor olacak, zararı kat kat arttıracak.

Yaşadıklarımız hemen gelip geçecek gibi görünmüyor, bu kez zor ve uzun olacak. Güneş Tutulmasının etkisini hafifleyerek de olsa bu süreci 3 yıl hissedeceğiz.
Planlarımızı uzun vadeli yapalım, pozisyonlarımızı uzun vadeli ayarlayalım. Özellikle bu hafta panik ile yola çıkmayalım, kısa vadeli kar etme peşine düşenlerin uzun vadede yanlış yaptıklarını görmeleri şaşırtıcı olmayacaktır.

Kişisel haritalarınız için danışmanlık almanız yatırımlarınız için doğru zamanlamayı yapmanıza yardımcı olacaktır.

Sevgiyle kalın, paranızı koruyun

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
1 × 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.