DOLAR 32,6027
EURO 34,7809
ALTIN 2492,056
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Piyasalar ve uzman analizleri

Piyasalar ve uzman analizleri
07.07.2021
A+
A-

BIST100… Endeks Yön Bulmakta Zorlanıyor… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün %0.72 değer kaybı ile 1382,58 puandan kapandı. Asya endekslerinin delta varyantının etkisi ve dünya geneli tekrar kapanmanın gündeme gelmesi ile negatif seyrine devam ederken, ABD’de endeks rallileri de dün itibari ile son buldu. ABD ISM endeksinin dört ayın en düşük seviyesinde açıklanması global endeksleri ve risk algısını olumsuz etkiledi. Sabah itibari ile ABD ve Almanya vadelileri yatay karışık seyir seyretmektedirler.

USDTRY… Yatay Seyrine Devam Ediyor… Haftaya 8.6846 seviyelerinde başlayan Dolar TL kuru hafif negatif seyrederek sabah saatlerinde 8.6782 seviyelerinde seyretmektedir. TÜFE ve ÜFE arasındaki makasın artması ile TL bazlı varlıklarda baskı görülebilir ve global pandemi riskindeki artışın tekrardan yurtdışı ülkelerde kapanmaları gündeme getirmesi, döviz geliri olarak hayati önem taşıyan ülkemiz içinde negatif bir risk faktörüdür. Bu hafta yurtdışı ekonomik takvim olarak ABD ISM, PMI verileri ve ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi önemli belirtmiştik. ABD ISM endeksinin dört ayın en düşük seviyesinde açıklanması global endeksleri ve risk algısını olumsuz etkiledi ve 10 yıllık ABD tahvil getirileri sert düşüşler kaydetti. Dün İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuru beklentileri 355 bin seviyelerinde olup, Perşemebe günü açıklanacaktır.

EURTRY… 10.00 Seviyesinin Üstünde Seyrini Koruyor… TL varlıklar dün açıklanan enflasyon verilerine rağmen hafif negatif seyretmektedir. Euro TL kuru 10.27 seviyesinde yatay seyrediyor.

EURUSD… Ekonomik Göstergeler Karışık… Salı günü açıklanan Avrupa PMI verileri Avrupa ülkeleri için pozitif gelse bile Almaya’da açıklanan ZEW Ekonomik Hissiyat endeksinin ciddi anlamda düşüş kaydetmesi, pandemi kaynaklı risklerin Avrupa tarafında da halen geçmediği ve hatta delta varyantı ile kapanmaların gündeme gelmesi ile ekonomik endişelerin küresel bazlı arttığı bu tarz indikatörler aracılığı ile görülmektedir. Haftaya 1.1857 seviyesinde başlayan parite sabah saatlerinde 1,1827 seviyelerinde seyretmektedir.

XAUUSD… Olumsuz PMI ve Global Risk Endişelerinde Artışın Görülmesi ile Hafif Pozitif… ABD’de PMI verilerinin olumsuz gelmesi ile beraber ABD 10 yıllık tahvillerindeki getirilerin ciddi düşüşü altına olumlu yansıdı. Haziran ayında 1900 seviyelerinde 1750 seviyelerine gerileyen ons altın, sabah saatlerinde 1800 seviyelerini test etmektedir.

GLDGR… Global Altın Fiyatlarını Takip Eden Gram Altın 500 Seviyesini Geçti… Gram altın global altın fiyatları ve Dolar TL kurundaki yatay seyrin etkisinde 500 TL’de bulunan direnç seviyesini kırarak sabah saatlerinde 502 TL seviyelerinde seyretmektedir.

BRENT… Pozitif Seyrini Korumakta… OPEC üyelerinin üretim konusunda anlaşmaya varamamış olması ile kısa dönemle rallisini devam ettiren Brent petrol, sabah saatlerinde 74,67$ seviyelerinde devam etmektedir. Gözler Perşembe gün açıklanacak olan ABD Ham Petrol Stok verisinde.

S&P500… PMI Verileri ile Ralli Son Buldu… İstihdam piyasaları ve aşılama konusundaki başarı ekonomik toparlanmaya işaret ederken, ABD’de endeksler haftayı rekor tazeleyerek devam etmekteydi. Ancak Salı günü ABD PMI’ının olumsuz gelmesi ve pandemi risk algısının tekrardan artması, S&P500 rallisini dün itibari ile sonlandırarak günü %0.20 düşüş ile 4,343.54 puana geriledi. Sabah saatlerinde endeks vadelileri 4332.25 puan ile yatay seyrini koruyor.

Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,
http://www.alanyatirim.com.tr/

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.