DOLAR 32,5896
EURO 34,7995
ALTIN 2499,265
BIST 9453,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ons altında satış baskısı güç kaybedecek mi?

Ons altında satış baskısı güç kaybedecek mi?
14.09.2021
A+
A-

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 485,6 lira seviyesinde işlem gördü.

Dün, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 486,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından, saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 485,6 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 796 lira, Cumhuriyet altını da 3.250 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, önceki kapanışın yüzde 0,2 altına 1.790 dolardan alıcı buldu.

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan analizde, “Ons altında satış baskısı devam etmesine karşın 1783’den gelen tepki hareketi devam ediyor. Kısa vadeli göstergeler olumlu. 1803 ve 1807 ara ve 1833 ise ana direnç olarak karşımıza çıkmakta. Geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 1782 seviyesi kritik destek, bu seviyenin aşağı kırılması durumunda ise 1764 ana destek seviyesi olarak takip etmekteyiz” denildi.

Gedik Forex tarafından hazırlanan bültende ise, “Ons altın bugünkü ABD TÜFE öncesinde yatay ve zayıf seyrini sürdürüyor” denilerek, bugün açıklanması beklenen ABD TÜFE verisinin beklentilerin üzerinde bir artış kaydetmesi halinde, Fed’in varlık alım hızını daha erken azaltabileceği beklentilerinin güçlendirebileceği ve altının baskılanabileceği belirtildi. Devamında ise “Aksi senaryoda ise zayıf bir TÜFE verisi Fed’in erken aksiyon almama ihtimalini kuvvetlendirebileceği gibi altının da yukarı yönlü hareketini destekleyebilir. Altın için bugün TSİ 15.30’da açıklanacak veri önemli ancak verinin altında yeni bir hareket yaratmasını da beklemeyebiliriz. Veri bazlı bir etki biraz daha sınırlı kalabilir. Ons altın, gelecek hafta yapılacak olan Fed toplantısını beklemek isteyebilir” şeklinde ifade edilirken, teknik olarak altın için 1783 – 1776 – 1769 dolar seviyeleri destek, 1795 – 1804 – 1812 dolar seviyeleri de direnç noktaları olarak görülüyor.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, altının ONS fiyatının dünkü işlemlerde 1.783-1.793 bandında hareket ettiğine dikkat çekilerek, dünkü işlemlerde hareket bandının oldukça daraldığı değerli madende, teknik yönün belirginleşmesi için 1.780-1.800 bandının dışına çıkılması gerektiği belirtildi. Son bir haftalık işlemlerden oluşan alçalan trendin geçilmesi için de 1.800 üzerine yerleşme olmasının önem arz ettiği ve teknik yönde takip edilen kısa ve uzun vadeli ağırlıklı ortalamaların (22,50 ve 200 günlük AO) 1,797-1.805 aralığına sıkışmasının bu bölgeyi önemli hale getirdiği, bu bölge üzerinde olası hareketlerde ise hedef dirençlerin 1.820 ve 1.830 seviyelerinde bulunduğu analizi yapıldı. Değerli madende teknik görüntünün zayıf olması ve alçalan trendin etkisinin devam etmesi nedeniyle 1.780 doların altında hareket görülebileceği ve bu seviye altında ise 1.770 ve 1.750 desteklerinin bulunduğu da hatırlatıldı.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.