DOLAR 32,6002
EURO 34,7967
ALTIN 2491,432
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Küresel piyasalarda olumlu havanın etkisi devam ediyor, gözler FED ‘de

Küresel piyasalarda olumlu havanın etkisi devam ediyor, gözler FED ‘de
02.11.2021
A+
A-

Günlük bülten (QNB Finansinvest)

Küresel borsalarda olumlu hava korunurken, BIST 100 Endeksi de son dönemde banka hisselerindeki yükselişin öncülüğünde yukarı yönlü seyrine devam ediyor. İçeride bilanço sezonu sürerken, yarın açıklanacak olan enflasyon verileri takip edilecek. Öte yandan küresel piyasaların gidişatı açısından ise; Fed’in yarınki toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik vereceği karar ve makro ekonomiye dair verilecek mesajlar belirleyici olacaktır.

1537 direncinin üzerine yönelen endekste yükselen trendde güçlü görünüm korunuyor. ABD borsaları rekor tazeleme eğilimine devam ederken, bu sabah Asya borsaları karışık bir seyir izliyor. Endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste 1537’nin üzerinde 1548 ve 1554 hedef dirençlerine doğru yükseliş devam edebilir. 1523 destek haline gelirken, 1516 ana desteğinin üzerinde kısa vadeli görünüm güçlü kalmaya devam edecek. Bu seviyenin üzerinde yön yukarı olduğundan; mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

Boşanmada evlilik süresinde edinilen mallar, gelirler, menkul kıymetler nasıl bölünüyor? TIKLAYINIZ!

TL cinsinden tahvil faizleri yavaş bir hızda düşmeye devam ediyor. Gösterge faiz %18,10 seviyesinden kapattı. Bu seviye Eylül ayından beri gördüğü en düşük seviye. Uzun vadeli tahvil faizleri de %20’nin altında kalmaya devam ediyor. 5 yıl vadeli tahvil faizi %19,52’ye gevşerken 10 yıl vadeli tahvil faizi %19,71 seviyesine geriledi.

EUR/USD paritesi yarın yapılacak olan Fed toplantısını bekliyor. Haftaya 1,16 seviyesinin altında başlayan paritede yeniden toparlanma var. 1,16 ve altında 1,1525 ana destek seviyelerii olarak takip edilebilir. Paritede yatay görünümün bozulması, 1,1670 ana direnç seviyesinin aşılmasıyla mümkün olacak. Dolar kuru 9,50 seviyesine kadar geriledi. 9,49 ana desteğini geçemeyen kurda 9,66’yı ana direnç olarak izlemeye devam ediyoruz. 9,49 desteği geçilirse yeniden 9,41’e bir yönelim beklenebilir. EUR/TL’de 10,93 destek, 11,20 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Borsada ucuz hisseler nasıl bulunur? TIKLAYINIZ!

Brent petrol 85 dolara yeniden yaklaştı. Yükselişin devamı adına 85,60 dolar direnci takip edilebilir. Düşüşlerde 82,75 ana destek seviyesi olarak izlenebilir. Ons altın Fed toplantı haftası öncesinde 1800 dolar direncine doğru hareketlendi. Kısa süreli düşüşlerde 1782 ana destek seviyesini izliyoruz. 1800’ün üzerine yönelim halinde 1815 direncini takip etmeye başlayacağız. Altındaki fiyatlama 3 Kasım’da açıklanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi’ne (FOMC) göre şekillenebilir. Gram altın, hem dolar kuru hem de ons altındaki düşüşün etkisiyle geri çekildi. 537 ana destek seviyesi ve düşüşlerde tepki üretilecek seviye konumunda. 553 ile 568 TL ana direnç seviyeleridir.

Stagflasyon nedir ve mücadele yöntemleri nelerdir? TIKLAYINIZ!

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.