DOLAR 32,5181
EURO 34,7938
ALTIN 2421,161
BIST 9747,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni kripto düzenlemesi neleri içeriyor?

Yeni kripto düzenlemesi neleri içeriyor?
28.12.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ‘Kripto Para Yasası’nın hazır olduğu ve gecikmeden Meclis’e getirileceğini söylemesinin ardından bu alandaki çalışmalara hız verildi.…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ‘Kripto Para Yasası’nın hazır olduğu ve gecikmeden Meclis’e getirileceğini söylemesinin ardından bu alandaki çalışmalara hız verildi.

TBMM’de yarın AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda kripto paralar konusunda sektörün görüş ve önerileri alınacak. Teklifin önümüzdeki ay Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre; yeni kripto para düzenlemesinde belirli tutarın üzerindeki meblağlardan vergi alınacak.

Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan düzenleme, ‘kara paranın’ önlenmesini amaçlıyor.

Buna göre denetim artırılacak ve sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranacak. Sistemdeki şirketlere alt yapı çalışmaları için zaman tanınması ve teminat gösterilmesi gibi koruyucu adımların olması da bekleniyor. Yine, şüpheli görülen para işlemlerinde Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) yetki verileceği belirtiliyor.

Düzenlemede ayrıca ihraç ve dağıtılması, alım satım yapanların uyması gereken ilkeler, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılacağı yer alacak.

Kripto varlık şirketlerinin sermaye piyasası kurumu gözetiminde faaliyette bulunması, asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.

patronlardunyasi.com


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.