DOLAR 32,4773
EURO 34,9587
ALTIN 2439,323
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

El Salvador’un alımı sonrası Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

El Salvador’un alımı sonrası Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı
07.09.2021
A+
A-

El Salvador’un alımı sonrası Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı
El Salvador’un 400 BTC’lik bir alım gerçekleştirdiklerini duyurmalarının ardından, Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyesine yaklaştı. El Salvador’un Bitcoin yasası, şiddetli…

7 Eylül 2021El Salvador’un alımı sonrası Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

El Salvador’un 400 BTC’lik bir alım gerçekleştirdiklerini duyurmalarının ardından, Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyesine yaklaştı.

El Salvador’un Bitcoin yasası, şiddetli muhalefete rağmen bugün resmen yürürlüğe girdi. Tarihi olay, Bitcoin fiyatının son zamanların en yüksek seviyesi olan 52.956 dolara ulaşmasının ana katalizörü olabilir.

Bitcoin yasasının savunucuları, El Salvador’un ekonomik özgürlüğe giden yola girdiğini iddia ederken, muhalifler ise kısıtlı kaynakların daha önemli yerlere aktarılması gerektiğine inanıyor.

Başkan Nayib Bukele ise Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile ülkenin şu anda 400 BTC’lik bir alım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta El Salvador Kongresi, Bitcoin’in ABD dolarına otomatik olarak dönüştürülmesini sağlamak için 150 milyon dolarlık bir Bitcoin fonunun oluşturulmasını onayladı.

“Bir öğrenme eğrisi”
El Salvador’da gerçekleştirilen yakın tarihli bir ankete göre insanların yüzde 67,9’u Bitcoin’in resmi para birimi olmasına karşı çıkıyor. Bitcoin yasası genel nüfus tarafından çok sevilmese de Başkan, tüm yenilikler gibi kripto paraların da bir öğrenme eğrisi olduğunu iddia ediyor.

Bitcoin (BTC), şu an itibarıyla 52.630 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Kaynak: tr.investing.com

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.