DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Balinalar derine daldı: Bitcoin aldı

Balinalar derine daldı: Bitcoin aldı
10.03.2021
A+
A-

Bitcoin fiyatı 50.000 doları, talep de arzı aştı. Balinalar yine düşük fiyatlı Bitcoin aldı.
Bitcoin (BTC) balinaları ve kurumsal yatırımcılar, fiyatta yaşanan düzeltme sürecini alımlarla fırsata çevirdi.

Analiz platformu Material Indicators tarafından 9 Mart tarihinde paylaşılan verilere göre, dünya çapında en yüksek hacme sahip kripto para borsası Binance üzerindeki 100.000 dolar ve daha fazla BTC satın alma emirleri, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

BÜYÜK BİTCOİN YATIRIMCILARI TEREDDÜT ETMİYOR

100.000 dolardan az siparişlerin tam aksine, Bitcoin tarihinde hiç olmadığı kadar fazla yüklü BTC alımı yapılıyor. Küçük işlemler 2021’de düşüş gösterdi ve son boğa piyasası sırasında kurumların işlemleri tüm dengeleri değiştirdi.

Material Indicators tarafından Twitter’da paylaşılan mesajda, “100.000 ila 1 milyon dolar arasındaki işlem miktarı yeni bir zirveye ulaşmak üzere” yorumu yer aldı.

Bir başka deyişle, dipten topladılar.
Material Indicators bu haftaki fiyat artışıyla ilgili endişelerini dile getirerek, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 dolara ilerlenmesi halinde balinaların “satış yapacaklarını” iddia etti. Ardından da yüzde 25’lik bir düzeltme görülebileceğini ileri sürdü.

Cointelegraph’tan William Suberg haberine göre, ortaya atılan iddia gerçekleşmemiş olsa da, analistler makroekonomik faktörlerin beklenenden farklı bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.

ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin onaylanması haberinin ardından balinaların alımları gerilerken, Çin’in teknoloji hisselerine destek vermesi ise tam tersi bir etki oluşturdu. Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, hisse senedi piyasalarında önemli bir servet değişikliği gözlendi.

54.500 DOLARA DOĞRU YÜKSELİŞ

Profesyonel alım satım platformu Coinbase Pro üzerinden, yaklaşık 12.000 BTC çıkışı görüldü. Analist Lex Moskovski, zincir üzerindeki diğer analitik kaynağı Glassnode’dan alınan verilere atıfta bulunarak, “fiyattaki son artıştan hemen önce bu durum gerçekleşti. Güzel bir tesadüf” ifadesini kullandı.

BTC/USD paritesi salı günü, son iki haftanın en yüksek seviyesi olan 54.500 doları gördü.

Genel çerçeveden bakılırsa, Bitcoin’e artan kurumsal ilgi yeni yatırımcıların sektöre dâhil olmasını sağlayabilir.

ARK Investment Management kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, bu hafta CNBC’ye verdiği demeçte, “Bunun aslında sabit gelir piyasaları gibi davranacağını düşünüyoruz, ister inanın ister inanmayın” şeklinde konuştu.

Binance emir defterleri, boğalar için bir sonraki büyük BTC/USDT dirençlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 ila 59.500 dolar olduğunu gösteriyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.