DOLAR 32,3387
EURO 35,1262
ALTIN 2238,697
BIST 8768,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kısa vadede sert gerileyen endekste görünüm zayıf

Kısa vadede sert gerileyen endekste görünüm zayıf
22.04.2021
A+
A-

Vakıfbank tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı seyirle başlaması bekleniyor.
Düne satışlarla başlayan BİST-100 endeksi günün geri kalanında da zayıf seyretti ve %2.55 kayıpla 1,330 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 15.5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 5 hisse değer kazandı, 93 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.22 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda yatay bir seyir izleniyor.

ABD hisse endekslerinin %1’e yakın değer kazandığı günde, Avrupa’da pozitif, Asya’da ise yatay bir seyir izledik. ABD tahvil faizlerinde gerileme sürerken, emtia fiyatlarında yükseliş devam etti. ABD’de daha çok emtia sektör hisseleri güçlü performans kaydetti. Öte yandan dün Kanada merkez bankası varlık alım programının azaltılacağını kaydetti. Böylelikle büyük ekonomilerde ilk kez bir merkez bankası şahin bir adım attı, bu karar ardından Kanada dolarında sert hareket izlendi. Bugün içeride tüketici güven endeksi ve PPK toplantı tutanakları yayınlanacak. Yurtdışı için ise ECB faiz kararı toplantısı ve Lagarde’ın açıklamaları takip edilecek. Toplantıdan herhangi bir sürpriz beklenmezken, ileriye dönük mesajlar önemli olacaktır.

BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,325 desteği ilk destek olarak öne çıkarken, 1,290 diğer destek seviyesidir. 1,340-1,360 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Yurtdışı piyasalardan negatif ayrışan ve kısa vadede sert şekilde gerileyen endekste, 1,360 altında görünüm zayıf. Ancak orta vadede alım bölgesine yaklaştığımızı düşünüyoruz yine de kısa vadede dalgalanma bir süre daha devam edebilir, bu nedenle temkinli olmayı öneriyoruz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.