DOLAR 32,241
EURO 34,8086
ALTIN 2423,488
BIST 10055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş Yatırım: Yurtdışına paralel borsada toparlanma bekliyoruz

17.03.2020
A+
A-

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in yurtdışı piyasalardaki toparlanmayı takiben yükseliş ile açılması bekleniyor

Para politikası araçları tükendi sıra mali politika adımlarında FED’in virüsün ekonomik etkileri ile başa çıkmak için dün açıkladığı %1 faiz indirimi ve diğer olağanüstü önlemlerin ardından S&P endeksi günü %12’lik düşüşle kapatarak önceki işlem günündeki kazançlarını fazlası ile geri verdi. ABD tarafında dikkatler Senatodan geçmesi beklenen mali teşvik paketinde.

Virüse karşı önlemleri sıkılaştıran diğer ülkelerden de zor durumdaki işletmeleri ve hane halkını destekleyecek benzer adımların gelmesi kaçınılmaz.

Piyasalardaki endişeler hafiflemiyor

Bu sabah itibarı ile ABD vadelileri tavana yakın %4 civarında primli işlem görürken Asya piyasaları da Güney Kore hariç hafif artıda. Bu arada Güney Kore’de vakaların düşüşe geçtikten sonra tekrar artmaya başlaması endişe verici. Bu sabah FT’nin haberine göre ABD’de büyük bankalar kriz dönemlerinde kullanılan FED’in iskonto penceresini kullanmaya başladılar. Bankaların hisse geri alımlarını durdurması da hisse senetlerindeki satışların şiddetini arttıran önemli bir etken.

Bu arada bizde de dün akşam açıklanan 29 yeni tanı ile birlikte toplam vaka sayısı 47 oldu. Dün akşam yayınlanan genelge ile tiyatro, sinema, lokanta, kahvehane gibi kalabalıkların olduğu alanlarda faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Ayrıca uçuş yasağı uygulanan ülke sayısı 20’ye çıkartıldı. Virüsün ekonomik etkilerinin atlatılması için alınacak önlemlerin bu hafta açıklanması bekleniyor.
Bugün BIST’in yurtdışı piyasalardaki toparlanmayı takiben yükseliş ile açılmasını bekleriz. Öte yandan oynaklık yüksek olamaya devam edecek. Yurtdışı endeksler ve mali önlemler ile ilgili haber akışları belirleyici olacak.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
29 × 14 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.