DOLAR 32,4736
EURO 34,9433
ALTIN 2437,48
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor
27.12.2021
A+
A-

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapması bekleniyor.
Türkiye’de c-korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 20.138 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 173 kişi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Yeni vakaların %10’undan fazlası Omikron kaynaklı .

Borsa İstanbul tarafından BİST50 Endeksinde yer alan paylarda açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta da uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık ve bir saatte atıverdik .

Erdoğan: (Kur korumalı TL mevduat hesabı) İstikrarın sağlanması adına yeni geliştirilen bu aracın Anayasa’ya aykırılık teşkil etmesi söz konusu değil . Vatandaş şu anda iki garantiye sahip. Bir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iki, Hazine. Yani vatandaşın kaybı olmayacak.

Erdoğan: Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu. Türk lirası, Türk lirası, alışacaksınız buna .

Erdoğan: MB’nin attığı adımlarla çok kısa zamanda enflasyonun da aşağı indiğini hep beraber izleyeceğiz .

Erdoğan: Özellikle şu kış kıyamette vatandaşımızın doğalgazı ve elektriği uygun fiyata kullanması için gerçekten çok büyük fedakarlık yapıyoruz .

İçişleri Bakanlığı: İBB’de terör iltisaklı personel iddiasına ilişkin teftiş başlatıldı .

TÜİK, Habertürk yazarı Kemal Öztürk’ün enflasyon hesaplaması ile ilgili sorularını yanıtladı. TÜİK Enflasyon Hesaplama Ekibi, “Çıkan enflasyon rakamı açıklanmadan bir gün önce Başkan tarafından görülüyor. Bir günde geriye dönük rakamları değiştirmek zaten mümkün değil” dedi.

MASAK tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin Binance’e en üst limit olan 8 milyon TL idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Ne Olacak?

•Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
•İngiltere’de piyasalar bugün kapalı olacak.
•Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününde kayıplarını kısmen de olsa kapattı. 17 Aralık’ta başlayan satış baskısı 23 Aralık’a kadar sürerken, Borsa İstanbul tarafından geçtiğimiz hafta her gün uygulanan BİST50 paylarındaki yukarı adım kuralı da satış baskısına engel olamadı. Dolar / TL tarafının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’yi özendirme paketini açıklamasıyla 18,30’lu seviyelerden 10,50’li seviyelere kadar geri çekilmesi sonrasında, satışları kura endeksli ve ihracatı yüksek sanayi şirketlerinin sert geri çekilmesi ile geçtiğimiz hafta 60 G HO olan 1.740 aşağı yönlü test edildi. Cuma günü ise yurtdışı piyasalar, Noel nedeniyle tatildi. Piyasalarda Kovid – 19 salgınında Omikron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesiyle birlikte risk iştahının yüksek olduğu işlem gününü ve Dolar / TL’nin yukarı yönlü seyretmesiyle birlikte BİST100 endeksi günü pozitif tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Erdoğan, döviz kurundaki köpüğün bir günde ortadan kalktığını belirterek, fiyatlarda indirim için de çağrı yaptı. Erdoğan, indirimin olmaması durumunda bakanlığın adımlar atacağını aktardı. Erdoğan ayrıca ‘’Kur indi diye daha da indirelim telaşına kapılmamak lazım’’ dedi.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomist ve akademisyenlerle katıldığı toplantıda kur aşağı geldiğinde alımlarla güçlenecek rezervin bu işin sigortası olacağını belirtti. Kavcıoğlu iki ülke ile iki hafta içinde swap anlaşmasının sonuçlandırılabileceğini de söyledi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Cuma 1.992 – 2.098 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.095 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 17.198 azalarak 228.639 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.095 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.220’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.350 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.995 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.150 ve 2.220 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.045 ve 1.995 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.