DOLAR 32,5466
EURO 34,8867
ALTIN 2440,812
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada kayıplar sürüyor: Devre kesici yeniden çalıştı

Borsada kayıplar sürüyor: Devre kesici yeniden çalıştı
21.12.2021
A+
A-

Borsada kur artışından pozitif etkilenen reel sektör hisselerinde, dolardaki sert düşüşün etkisi de sert oldu ve kayıplar yüzde ona yaklaştı. Özellikle endeks üzerinde etkisi yüksek olan bu hisselerdeki satış baskısı diğer hisselere de yayıldı.

2000 puanın altındaki seyrini sürdüren Borsa İstanbul’da işlem gören en yüksek piyasa ve işlem hacmine sahip 100 hisse senedini gösteren BIST100 endeksi öğlene kadar kaybı yüzde 5’e ulaştı. BIST100’deki kayıpların yüzde 5’e ulaşmasıyla borsa yine devre kesti.

BIST30’daki kayıp 5,4’ü, VIOP’taki kayıpsa 7,7’yi buldu. Bankacılık endeksinde yüzde 2’lik kazanım gerçekleşti.

Dünkü işlem gününe de satışla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1.914-2.149 arasında geniş bantta dalgalanırken günü yüzde 1,35 düşüşle 2 bin 056 puandan kapatmıştı.

Borsada çöküşü düşündürecek 7 sinyal. TIKLAYINIZ!

Gün ortasında kayıpların yüzde 5’i görmesinin ardından devre kesen borsada işlemler açılır açılmaz kayıplar yüzde 7’yi görmüş ve ikinci kez devre kesici devreye girmişti.

Volatilite bazlı tedbir sistemi (VBTS) nedir? TIKLAYINIZ!

Sonrasında kayıpların kısmen toparlandığı BIST100 günü 1,35 kayıpla tamamladı. Borsada geçtiğimiz Cuma günü de devre kesici iki kez çalışmıştı.

YUKARI ADIM UYGULAMASI SÜRÜYOR

Borsa İstanbul yönetimi BIST 50 endeks paylarında açığa satışa yukarı adım kuralını bugün de uygulamaya karar verdi.

Buna göre, açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecek.

 

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.