DOLAR 32,3699
EURO 34,9916
ALTIN 2325,901
BIST 9102,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsa İstanbul’un kapalı kalma süresine uzatma düşünülüyor…

Borsa İstanbul’un kapalı kalma süresine uzatma düşünülüyor…
13.02.2023
A+
A-

Bloomberg’e göre, geçen haftaki büyük deyetkililepremlerin ardından Çarşamba günü gecikmeyle işleme kapanan Borsa İstanbul’un planlanandan öteye kapalı kalmasını değerlendiriyor.

Tartışmalar hakkında doğrudan bilgi sahibi olan iki kişiye göre, piyasa düzenleyicileri, başlangıçta ilan edilen 15 Şubat’tan sonra borsada işlemlerin yeniden başlamasını geciktirebilir. Henüz bir karar verilmediğini, ayrıca hangi seçeneklerin tartışıldığı konusunda da ek ayrıntılar vermeyi reddettiklerini söylediler.

Borsa, 8 Şubat’ta ticareti askıya aldı ve 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından o gün yapılan işlemleri iptal etti. Bu yıl dünyanın en kötü performans gösteren hisse senedi piyasası olan gösterge Borsa İstanbul 100 Endeksi, geçen hafta açık kaldığı iki gün boyunca piyasa değerinden on milyarlar doları sildi.

Sermaye Piyasası Kurulu, borsa ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, Pazartesi günü Bloomberg ile temasa geçtiğinde kapanışın potansiyel olarak uzatılması hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün SPK’nın kapısına giderek depremin ardından Borsa istanbul’u iki gün açık tutarak deprem bölgesindeki küçük yatırımcıları zarar uğrattıkları gerekçesiyle yöneticileri istifaya çağırdı.

Bloomberg


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.