DOLAR 32,5398
EURO 34,988
ALTIN 2429,736
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“BIST100 endeksin güne hafif yükselişle başlamasını bekliyoruz”

“BIST100 endeksin güne hafif yükselişle başlamasını bekliyoruz”
14.12.2021
A+
A-

GLOBAL YATIRIM: BIST100 endeksin güne hafif yükselişle başlamasını bekliyoruz

Yurt dışı piyasalarda bu sabah itibariyle zayıf bir seyir izleniyor. Yarın sonuçlanacak Fed toplantısı öncesinde yayınlanan anketler Fed’in hem faiz tahminleri konusunda hem de tahvil alım miktarı azaltımında daha şahin açıklamalar yapabileceğine işaret ediyor. Ek olarak omicron varyantının artık birçok ülkede görülüyor olması ve İngiltere’de bu varyant nedeniyle ilk ölümün gerçekleşmesi risk iştahını düşüren bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Yurt dışı piyasalardaki zayıf seyre rağmen, yurt içinde alıcılı bir açılış gerçekleşebileceğini tahmin ediyoruz. Dün DolarTL’de 14,00 seviyesinin geçilmesi ile ihracatçı şirketler öncülüğünde hızlanan yükseliş hareketi endeksin günü %3’ün üzerinde artışla tamamlayarak tüm dünya borsaları arasında en fazla yükselen borsa olmasını sağladı. Bu sabah kurda yeniden 14,00 üzerine tetiklenen bir hareket oluştu. Kurun gün içerisindeki seyri borsa açısından da belirleyici olacaktır. Dikkat çeken bir gelişme, dün gün içerisinde kur 14,64 seviyelerinde tepe yapıp düşüşe geçtikten sonra, borsa tarafındaki yükselişlerde önemli bir törpülenme olmadı. Bu durum kurdaki düşüşün kalıcı olmayacağı algısından kaynaklanıyor olabilir. Bunun için TCMB’nin Perşembe günü vereceği mesajlar önemli olacak. DolarTL’de destekler 14,00-13,75-13,65, dirençler 14,38-14,65. BIST100 endekste 2100 üzerindeki hareketlerde 2130 seviyesi teknik hedef olup, 2050 seviyesi en yakın destek olarak takip edilebilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.