DOLAR 32,3754
EURO 34,9913
ALTIN 2325,908
BIST 9088,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gözaltı YİP Yakın İzleme Pazarı nedir? Hangi Hisseler bu pazardadır?

Gözaltı YİP Yakın İzleme Pazarı nedir? Hangi Hisseler bu pazardadır?
11.12.2020
A+
A-

Gözaltı YİP Yakın İzleme Pazarı Nedir? Hangi Hisseler bu pazardadır?

Borsa İstanbul bünyesinde olan pazarlardan biri olan Gözaltı YİP Yakın İzleme Pazarı Nedir ve Yakın izleme pazarı nedir?

Gözaltı YİP Yakın İzleme Pazarı Nedir?

Bildiğiniz üzere Ekim 2019 tarihinde BİST için yeni düzenlemeler yayınlandı. Ve yapılan son düzenlemeler ile Borsa İstanbul’da 4 ana grup piyasa oluştu. Bunlar sırasıyla:

1-Pay Piyasası, yani hisse senetleri ki bir çok borsa yatırımcısı bu grupta.

2-Borçlanma Araçları Piyasası

3-Vadeli İşlemler-Opsiyon Borsası

4-Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasıdır.

Pay HİSSE Piyasasında ise 7 adet Pazar oluşturuldu. Bunlar da sırasıyla

Yıldız Pazar ( GRUP 1 VE GRUP 2 )

Ana Pazar ( GRUP 1 VE GRUP 2 )

Gelişen İşletmeler Pazarı GİP

Yakın İzleme Pazarı YİP

Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı

Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı

PÖİP adı altında toplanmaktadır.

Bu şekilde oluşturulan yeni pazar yapısında, grupların işlem esasları farklılaştırılarak çeşitlilik ve verimlilik artırılmaya çalışılmış. Böylece ABCD hisse gruplandırması da son bulmuş.

Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Gelişen İşletmeler Pazarı çoğu yatırımcı tarafından az çok biliniyor ama özellikle yakın izleme pazarı ve Piyasa Öncesi İşlem Platformu hakkında aynı şeyi söylemek zor.

Peki nedir bu yakın izleme pazarı? neden vardır ne işe yarar?

Yakın izleme pazarı nedir?

Yakın izleme pazarındaki bir hisse senedine sahipseniz biraz tehlikeli bir pazardasınız diyebiliriz. Nedeni ise ilk olarak bu grupta işlem gören şirketler tarafından kamunun zamanında, tam, sürekli olarak aydınlatılmaması. İkinci olarak bu şirketlerin mevcut düzenlemelere uyum konusunda gerekli özenin gösterilmemesi, yatırımcıların haklarının korunmaması ve kamu yararı gereği paylarının Borsa İstanbul kotundan çıkarılması sonucunu doğurabilecek gelişmelerin oluşması.

İşte Borsa İstanbul bu tür bir durum karşısında yatırımcıyı korumak adına bu gruptaki hisseleri özel olarak gözlem altında tutuyor ve yatırımcıyı koruma altında tutmaya çalışıyor.

Yakın izleme pazarındaki hisselerde açığa satış, brüt takas uygulaması, devre kesici gibi uygulamalar yok. 5 kez tek fiyat uygulamasına tabidir. Yani sürekli işleme de tabi değildir. İstediğiniz saatte alıp satamıyorsunuz. Aşağıdaki tablolardan bu saatleri kontrol edebilirsiniz.

Yakın İzleme Pazarı İşlem Saatleri

yakın izleme pazarı işlem saatleri

yakın izleme pazarı işlem saatleri
Hangi hisseler yakın izleme GÖZALTI pazarında?

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
11 × 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.