DOLAR 32,4388
EURO 34,7346
ALTIN 2444,624
BIST 9913,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Goldman Sachs: 2022’de politika faizi yüzde 20 seviyesine çıkabilir

Goldman Sachs: 2022’de politika faizi yüzde 20 seviyesine çıkabilir
24.11.2021
A+
A-

Goldman Sachs, TCMB’nin 2022 yılının ikinci çeyreğinde politika faizini yüzde 20 seviyesine çıkarmasını beklediğini bildirdi. Goldman Sachs ekonomisti Murat Unur…

24 Kasım 2021Goldman Sachs: 2022’de politika faizi yüzde 20 seviyesine çıkabilir.

Goldman Sachs, TCMB’nin 2022 yılının ikinci çeyreğinde politika faizini yüzde 20 seviyesine çıkarmasını beklediğini bildirdi.

Enflasyon ve faiz ilişkisi nedir? TIKLAYINIZ!

Goldman Sachs ekonomisti Murat Unur yaptığı değerlendirmede, “Faizin yüzde 20’ye yükseltilmesi enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için yeterli olmayacak, ancak bizim görüşümüze göre bu seviyede bir faiz oranı finansal istikrarı sürdürmek için yeterli olur” ifadelerini kullandı.

TCMB, enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına rağmen Eylül ayından bu yana politika faizi 400 baz puan düşürerek yüzde 15’e indirdi ve Aralık ayında 100 baz puanlık bir indirim daha olabileceği ifade ediliyor.

foreks.com

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.