DOLAR 32,3177
EURO 35,0895
ALTIN 2299,911
BIST 9051,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fitch: Türk bankaları için asıl risk pandemi değil

Fitch: Türk bankaları için asıl risk pandemi değil
21.04.2021
A+
A-

Fitch Ratings, Türkiye’nin makroekonomik bakımından iyi bir performans gösterdiğini belirterek Türk bankaları için asıl riskin pandemi değil dış finansman koşulları, kur oynaklığı, enflasyon ve para politikası olduğunu belirtti

Fitch Ratings, salgın sonrasında bankacılık sektörü için ekonomik koşulların nasıl olacağıyla ilgili bir rapor yayımladı. Raporda Türkiye’nin makroekonomik göstergeler bakımında iyi bir performans gösterdiği belirtilirken, Türk bankaları için asıl riskin pandemi değil, dış finansman koşulları, kur oynaklığı, enflasyon ve para politikası olduğu ifade edildi.

Fitch’in en iyi makroekonomik göstergelere sahip gelişmiş ve gelişen ülkeler arasında seçtiği “Fitch 20 Ekonomileri” arasında yer alan Türkiye, makroekonomik göstergelere bakıldığında Çin’den sonra en iyi performans göstermesi beklenen ülke konumunda.

Merkez Bankası beşli kıskaçta için TIKLAYINIZ!

Fitch’in 2019 yılındaki salgın öncesi ekonomik büyümeyi baz alarak hazırladığı GSYH toparlanma beklentisi endeksine göre, Türkiye 2021 yılında yüzde 8,55 büyüme beklentisi ile ikinci sırada yer alırken, birinci sırada yüzde 10,87 ile Çin bulunuyor. Yani, Türkiye’nin salgın öncesine göre yüzde 8,55 büyümesi bekleniyor.

Rapora göre, karşılaştırılan ülkeler arasında konut fiyatlarında en fazla artış yüzde 32,79 ile Türkiye’de yaşanırken, ikinci sırada yüzde 13,98 ile Rusya geliyor.

Balinalar derine daldı: Bitcoin aldı. TIKLAYINIZ!

Kovid-19’un ekonomik büyüme tahminlerine etkisini ölçmek için oluşturulan Kovid-19 etki endeksine göre ise Fitch salgın sonrası için 2021 büyüme tahminini sadece Türkiye ve Tayvan için pozitif olarak değiştirmiş gözüküyor. Salgın öncesine göre Türkiye 2021 büyüme tahminini yüzde 1,61 artıran Fitch, salgın öncesinde Türkiye’nin 2021 yılında daha az büyümesini bekliyordu.

Borsada ucuz hisseler nasıl bulunur?

Likidite nedir?

Hangi araç hangi köprüden geçebilir?

Asya borsaları ve önemli endeksleri

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.