DOLAR 32,3699
EURO 34,9916
ALTIN 2325,901
BIST 9102,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Zümrüd-ü Anka

Finansal astroloji: Zümrüd-ü Anka
27.04.2019
A+
A-

Bundan böyle pazar yazılarımı artık cumartesi akşamından okuyabileceksiniz, haftada 7 gün çalışmayı bünyem kaldırmadı ve hayır dedi. Satürn Oğlak burcunda seyrine başladığından bu yana  sabah erken saatlerde çalışmaya başlamak ya da gece yarısına kadar çalışmak benim için normaldi. Uyguladığım Mindfulness 

tekniklerinin de yol göstermesi ile bunun doğru olmadığını, tam da Satürn retroya girmeden gölge iken fark ettim. Bu hafta Satürn Oğlak retrosu gölgesinde çalşma saatlerimin düzenlemesini yaptım. İşte bu, Satürn retrosunun farkındalık yardımıyla doğru kullanılmış halidir.

 

Son bir ay içinde Koç Terazi aksında yaşadığımız iki dolunay yorumumda da hep yöneticilerimiz ve biz dengesinden bahsettim. Güneş Koç burcunda ışığını yöneticilerimizin üzerine tuttu, bizde ışık olan yere doğru gözlerimizi çevirdik ve bekliyoruz. Plüton, Satürn,Jupiter retrolarının da etkisi ile bakalım neleri geciktirdiklerini fark edecekler?  Satürn’ün gerektirdiği sorumluk bilinci ile ülkenin ekonomisini düzeltmek için gecikmiş yapısal reform kararlarını alacaklar mı?

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=O94iQFxIPI8{/youtube}

Linkteki son videoda anlattığım gibi Satürn Karmayı yönetir Plüton ise Karmanın tam olarak kendisidir. Bizler kendi Karmamızın sorumluluğunu taşıdığımız gibi ülkemizin Karmasının da sorumluluğunu taşımaktayız.

Söz konusu Plüton olunca sadece yöneticiler değil tüm toplum işin içindedir. Üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda, yaşamaya başladığımızdan beri var olan en köklü sorunlar yine devrede olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının tepe noktasında Zümrüdü Anka kuşu var, her daim küllerimizden yeniden doğarak ilerleyeceğiz yazılı kaderimiz bu.

Bizler de Satürn’ün  bizden beklediği sorumluk sahibi tavrımızı takınıp ekonomi yönetiminden, ekonominin düzeltilmesi için  gerekli olan reform kararlarının alınmasını talep edeceğiz. Neden mi?  Her daim kavgaya hazır  Mars ülkemiz haritasında Ay’ın üzerine doğru ilerliyor. Satürn’ün beklediği, yüksek farkındalık ile bilgi ve tecrübelerinden ders almış, sorumluluklarını bilen düzenlemeler yapılmazsa Mars halkı kavgacı olmaya yönlendirecek . Plüton zaten ağır ve manüpülatif, yeni retroya geçmiş ve aktif halde Satürn’ün de retroya geçmesini bekliyor.

Plüton’un Retro hareketi öncesi, Dünyanın rezerv parası dolar tüm dünya para birimleri karşısında yükseldi ve Plüton şimdi Retro!

Mars 12. Evdeyken 03 Mayıs günü enflasyon datası açıklanacak. Bu gelecek enflasyon rakamı aslında planlar dahilinde belirlenmiş olacaktır.

Dolar gelen açı yükselişini yaptı şimdilik buraya kadar olması olası, dikkatinizi çekiyorum şimdilik dedim kısa vadede . Geçtiğimiz Perşembe günü Plüton kırmızı S 

ve Ay Satürn ile kavuştuğunda Dolar/TL son altı ayın en yükseğini gördü. Önümüzdeki hafta,kısa vadeli hareket eden traderların Dolar/TL tarafında, geçen haftanın yüksek seviyelerinden satış yapacağını öngörebiliriz. Dolar/TL 5,85-5,82 seviyelerine geri çekilebilir. Bu noktalara çekildiği zaman sürecinde ekonomi yönetimi gerekli reformist kararları almazsa yeni bir yükseliş kaçınılmaz olacaktır. Bu kez hedefimiz, hep söylediğimiz gibi 6,18 olur.

Borsa çok riskli bilinir .Satürn aynı zaman da yazılı kuralları ve bilgiyi temsil eder. Burada bilgi, temel ve teknik analizi, kurallarda alım satım uygulamalarını temsil eder. Eğer siz bilgiyi ve yazılı kuralları uygularsanız riski minimize etmiş olursunuz. Bu hafta borsa 95000 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışacaktır. Endeksin belirgin bir yönü olmaması olasıdır. Destek noktaları 94000 ve 91000, direnç noktaları 95000 ve 97500 olarak gözükmekte. Venüs Koç dönemi boyunca da portföy değerlerinin yükselmesini  beklememeliyiz. Bu söylediklerimiz genel için geçerlidir. Kişilerin doğum haritasında farklılık gösterir. Bunun için kişilerin doğum haritalarını öğrenmesi çok önemlidir.

Ons/Altın haftanın son günü 1280$ bandının üzerine çıktı. Eğer bu rakamın üzerinde kalırsa 1280-1315$ bandında harekete geri dönmüş olacaktır. Ama aylardır belirttiğimiz gibi bu yıl ons/altın tarafında faiz getirisinin üzerinde bir yükseliş beklemiyoruz.

Astroloji tek başına fiyat vermez .  Para piyasalarını ve finansı biliyorsanız Finansal Astroloji fiyat verir.

 

Aylin Çetiner

Finansal Astrolog

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
25 − 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.