DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Zorlu Haziran!

Finansal astroloji: Zorlu Haziran!
03.06.2019
A+
A-

Nisan ayı ortalarında Jupiter’in retro hareketine başlaması, ardından Plüton ve Satürn’ün de retro yani geri gidiyor görünen hareketi ile birlikte bizler de hayatımıza yön veren,yaşamımızı etkileyen konuları tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini hatırladık.

Astroloji biliyor olanlar bir yerde eksik bıraktığı yada yanlış yaptıkları bir şey kaldı mı diye bilinçli olarak yaşantılarına, davranışlarına baktılar. Astroloji bilmeyen takip etmeyenler ise hayat tarafından  sıkıştırıldılar ve zorunlu olarak müdahale etmeleri, düzeltme
yapmaları gereken konular tekrar  önlerine geldi. Bu retrolar hepimizin hayatını etkiliyor, kişisel bazda sadece hayat konuları değişiyor. 
Plüton karmanın kendisi, Satürn ise karmanın lordu olarak bilinir. Karmayı ise inandığımız fikrin içine tekrar tekrar doğmak olarak tanımlayabiliriz. Ta ki bu sarmaldan çıkana kadar. Uranüs de Boğa burcunda her an kurulu düzeni yıkmak için fırsat kolluyor. Bir de Jupiter retrosu var hak, hukuk, adalet konuları gündemde. 
 
Aylardır bahsettiğim gerekli olan yapısal değişikliklerin yapılması için aynı konular tekrar tekrar önümüze geliyor. Ekonomide beklediğimiz köklü reformlar bir türlü gelmedi sorunlar devam ediyor. Hal böyle  iken sorunlar sadece ekonomik olarak değil toplumun her kesimini bir çok konuda etkiliyor. Yönetimler gereğini yapmadıklarında ülkemizin Ayının üzerinden geçen Mars etkisi ile halk  hakkını aramak için talep etmeye başlıyor. 
Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde özel okulların  2019-2020 eğitim öğretim yılı enflasyon üzerindeki okul
fiyatlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. Veliler bir araya gelerek fiyat artışının makul bir seviyede tutulması için çaba sarf ediyorlar ve bu birliktelik giderek büyüyor.
 
Ekonomide durum ortada yapılması gerekenler aylardır konuşuluyor. Şirketler, bireyler ve ekonomi ile ilgilenenler sürekli ekonominin durumu ve yapılması gerekenler ile ilgili uyarı yapıyorlar.
 
3 Haziran günü İkizler burcunda bir Yeni Ay olacak. İkizler burcu iletişim ile ilgilidir, yönetici gezegeni Merkür de ikizler burcunda o halde iletişim için çok uygun bu günleri doğru kullanalım. Hepimiz iletişime anlaşmaya açık olalım derim. Bizler bu fırsatları değerlendiremezsek Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüşüm gezegeni Plüton’un üzerine giden Mars ciddi sorunlara sebebiyet verebilir. Mars etkisiyle sonucunu düşünmeden tartmadan harekete geçmek kolaydır.  Mars yengeç burcunda, hem kavga istemiyor hem anlaşma konusunda başarısız, fakat ne olursa olsun Mars bu kendine hakim olması zordur.
 
Piyasalar tarafında ise gelen siyasi dedikodular ve haberler ile borsa yukarı doğru hareket ederken TL de değerlendi. Borsa tarafında geçen hafta burada ve Çarşamba günü yaptığımız canlı yayında belirttiğimiz üzere bir tepki yükselişi bekliyorduk. 
 
Bu dönemde ne gelen haberlere güvenilir ne içgüdülerimize. Bir de bereketsiz Mars var tabi demiştik. Bu etkilerden dolayı bu hafta spekülatif hareketler olabilir diye de eklemiştik. Oluşan durumları çok sakin ve akıl süzgecinden geçirerek değerlendirmeli ve ani dürtüsel kararlardan kaçınmalıyız diye uyarımı yapmıştım.
 
Endeksin 90500 seviyesine gelebileceğini ancak buranın yüksek hacimlerle geçilmesi durumunda yeni pozisyon alınması gerektiğini belirtmiştik. S400 konusunda
yayılan iyimserlik hem borsanın beklentilerden daha sert hareket etmesine yol açtı hem de TL’nin değerlenmesine. Endeksdeki bu yükselişin kalıcı olması için 90500 in üzerinde kalması ve işlem hacminde ciddi bir artış göstermesi gerekiyor. Bu durumda ilk direncimiz 93800 sonraki ise 96000 seviyesi olacaktır. Geri çekilmede ise destek noktalarımız 87400 ve 85000.
 
Dolar/TL tarafında ise hem yukarıda bahsettiğim haberlerin yarattığı iyimserlik hem de vadeli işlemlerin son günü olması nedeniyle beklediğimizden daha hızlı düşerek daha önce belirttiğimiz 5,85 destek seviyesinin altında kapadı. Önemli olan bu destek
seviyesinin altında kalıp kalmayacağı. Eğer kalırsa teknik olarak destek noktamız 5,76.
Tekrardan 5,85 in üzerinde çıktığında ve kalıcı olduğunda ise 5,96-6,01 ve 6.10 direnç noktalarımız olacak.
 
Gram/Altın tarafında ise Cuma günü Ticaret savaşlarında hararetin artacağının ortaya çıkmasıyla ONS/Altın 1305$ seviyesine çıktı. 
Fakat Dolar/TL tarafında ki düşüş ile destek noktamız 243 TL civarına yaklaştık. Gram /Altın tarafında destek noktamız 243 ve 240 TL. Direnç noktalarımız ise 250-258TL.
 
Haziran ayına  29 Mayıs videomuzda da paylaştığımız gibi gökyüzündeki zorlu açılar hakim olacak.
 
{youtube}https://youtu.be/mbOgcYroW6g{/youtube}
 
 Mars’ın T.C Plüton’unun üzerinden geçtikten sonra transit Satürn ve Plüton’un karşısına geçecek olması gerek İstanbul şeçimi gerekse S400 konularının kızışarak önümüze gelebileceğini düşündürüyor.
 
Temkinli olun,
 
Dolunay’a kadar olan dönemde para konusunda şanşlı olan burç Boğa burcu olacak, hem de çifte şans!  
Dikkat risk yönetimini iyi yapsınlar Gelecek Dolunay, İkizler Yeni Ay’ı etkisiyle kazandıklarını onlardan geri almasın.
 
Sevginin gezegeni Venüs sevdiği burçta, sevgiyle kalın.
 
İyi bayramlar.
 
 
 
Aylin ÇETİNER

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
27 − 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.