DOLAR 32,5255
EURO 34,8717
ALTIN 2437,847
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Spekülatif bir hafta!

Finansal astroloji: Spekülatif bir hafta!
29.05.2019
A+
A-

Bu haftayı ülkemizin tepe noktasında Ay ve Neptün ile açıp, 12.evdeki Merkür’e Retro Jüpiter karşıtlığıyla kapatacağız.

Bu dönemde ne gelen haberlere güvenilir ne içgüdülerimize. Bir de bereketsiz Mars var tabi. Bu etkilerden dolayı bu hafta spekülatif davranışların etkili olabileceğini
belirtmeliyiz. Oluşan durumları çok sakin ve akıl süzgecinden geçirerek değerlendirmeli ve ani dürtüsel kararlardan kaçınmalıyız.
Bu Çarşamba günü yayında konuşacağız ama önümüzde ülkemizi, komşu ülkeleri ve genelde tüm dünyayı etkileyecek iki ay bizi bekliyor. Bu iki ayda gerçekleşecek olaylar bizleri dönüşmeye, bakış açılarımızı değiştirmeye zorlayacak. Bunun için algılarımızı açıp farkındalığımızı yükseltmemiz gerekmekte. Önümüzdeki iki ay içinde gerçekleşecek gökyüzü oluşumlarının benzeri 2000-2001 yıllarında da gerçekleşmişti. Bu dönemde gökyüzünün diğer unsurları farklı konumlarda yerleştiğinden aynı olaylar olmayacaktır ama özünde sıkıntılar yaşayacağımız gözüküyor. Tutulmalar çok önemlidir ve haritalarda tetik mekanizmalarını çalıştırırlar. Türkiye Cumhuriyeti haritasında da aynı noktaları tetikleyecek ve önümüzdeki kaçamayacağımız dönüşümü harekete geçirecektir.

Burada gerçekleşecek olasılıkları hesap edip her bir olasılık için ne yapacağımızı ve nasıl davranacağımızı belirlememiz çok önemlidir. Her gecenin sonrasında güneş mutlaka doğar. Bizim güneşin doğacağını bilerek düşünmemiz ve hareket etmemiz gerekiyor. Bunun içinde kişisel
farkıdalığımızı arttırmamız çok önemli.

Piyasalara gelince, haftanın son iki günü borsada para girişi ve yaklaşık %2,8 yükseliş olurken Dolar/TL tarafında ise çok hafif bir yükseliş gerçekleşti. Borsa Endeksi bir aydır süren düşüşün bir tepkisi vermeye çalışıyor. Bu tepki hareketinde direnç noktalarımız 87000-88500 ve 89400 sevileri iken bu noktalar yüksek hacimli geçilmeden yeni pozisyon alınmaması doğru olacaktır. Endeksin geri çekilmesi durumunda ise destek noktalarımız 85000-82000 ve 80000 olarak duruyor.

Dolar/TL tarafında ise giderek sıkışan bir bant içinde hareket ediyoruz. Geçen Çarşamba günü yayında    belirttiğimiz üzere teknik olarak orta vadeli bir çanak formasyon hareketi içerisindeyiz.

{youtube}https://youtu.be/I-hAzENl0Fk{/youtube}

Bu hareketin sonuçlanması Haziran ayı içerisinde olacak diye düşünüyoruz. Çarşamba günü yayınlanan 19 nolu videomuzu izlerseniz orada Dolar/TL de gidilecek hedef değeri öğrenebilirsiniz. Bu hafta için Dolar/TL de direnç noktalarımız 6,10-6,25 destek noktalarımız ise 6,01-5,96 ve 5,85 seviyeleri. Ons/Altın tarafında oynaklık devam ediyor. Fakat teknik analize göre orta vadeli baktığımızda 1266$ aşağı kırılmadıkça 1350$ seviyelerine doğru bir hareketin gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Bu hafta içindeki hareket bandımızı ise 1272$ ile 1299$. Gram/TL altında ise 240/258 TL bandını düşünebiliriz.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde kanıtlanmış bilimsel veriler eşliğinde mindfulness 8 haftalık programımda, karar alma ve uygulama kapasitemizi arttırıyoruz. Bir trader için en önemli şey zamanlamadır. Doğru zamanda alıp doğru zamanda satabilmek için netleşebilmek ve hızlı karar alabilmek gereklidir. Bu yetimizi mindfulness ile geliştiriyoruz. Bir sonraki programım için cetineraylin8@gmail.com ‘dan yerinizi ayırabilirsiniz.

Mindful traderlar olarak oluşacak nahoş durumlardan karla çıkmayı hedefliyoruz. Takipte kalın, kazanan olun.

Aylin ÇETİNER
Finansal Astrolog ve BMP Mindfulness koçu

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
13 + 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.