DOLAR 32,3714
EURO 34,9769
ALTIN 2325,689
BIST 9066,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: “Para ile ilişkimiz duygusal”

Finansal astroloji: “Para ile ilişkimiz duygusal”
08.09.2019
A+
A-

Belki çocukluğumuzda biz henüz paranın farkına bile varmadan yerleşti, belki atalarımızdan geliyor, DNAmızda kayıtlı.O yadabu şekilde bizlerde yerleşmiş olan ilişki şeklimizi biz de çocuklarımıza aktarmaya devam ediyoruz.

Güzel haber, şu an olduğu gibi kalmak zorunda değil, değiştirme hakkına sahibiz.

Karma astrolojisi ile duygu dünyamızı araştırabiliyor ve eğer istiyorsak değiştirmek için yola çıkabiliyoruz. Bu durum sevgi ilişkilerimiz için de geçerli, sevgi ilişkilerimiz de şu an olduğu gibi kalmak zorunda değil.

Para hakkında yazıyorum fakat hayat paradan ibaret değil, para sadece duygusal ilişki içinde olduğumuz bağ kurduğumuz diğer ilişkilerden biri.

Karma astrolojisi, tüm duygu dünyamızı ve soydan getirdiklerimizi, bilincimizin arkasına yerleşmiş olanları gözümüzün önüne seriyor. Farkındalığımız ile de şifalanmayoluna girebiliyoruz, eğer istiyorsak!

Biz kimiz?

Nerden geldik?

Nereye gidiyoruz?

Ne yaparsak yada ne yapmazsak rüzgarı arkamızdan alır, bu hayata gelme amacımızı gerçekleştirebiliriz?

Duygu dünyamızı dengeleyerek, yakın ilişkide bulunduğumuz kişilerle ve para ile olan ilişkimizi nasıl arzu ettiğimiz yönde geliştirebiliriz?

Refah içinde ve sevgi ile yaşamaya hakkımız olduğunu fark edelim.

36 hafta sürecek yeni programım 2 Ekim’de başlıyor. Programımız hiç astroloji ve finans bilmeyenler için de uygundur, bilenler için de. Herkesin kendi ihtiyacı olanı bulup alması dileğim.

{youtube}https://youtu.be/GRdNI0lyo1A{/youtube}

Her fırsatta hatırlattığımız gibi, esas olan kişinin kendi doğum haritası ve haritasının transitlerden aldığı etkilerdir. Eğer bir dönemde haritanız kazanç vaat etmiyorsa Piyasalar yükselen trend’de olsa bile size faydası olmayabilir yada tam tersi her şey düşüyorken siz kazançlı çıkıyor olabilirsiniz. İşte önemli olan bu dönemleri bilmektir. Karma astroloji danışmanlıklarım ve derslerim özünde kişinin kendi doğum haritasına hakim olması ve zamanın kalitesini lehine organize edebilmesi içindir.

Yılın belki de en iyi yeni Ay’ı olan Başak yeni Ay’ı büyümeye devam ediyor. Paraya değer katmasını bilenlerin yeni Ay’ı demiştik. 14 Eylül ‘de Balık burcunda bir dolunay gerçekleşecek yanında Neptün var, karesinde Jüpiter. Hayalleriniz var, doğum haritanız izin verdiyse bu günlerde para da kazandınız, daha da çok kazanacağınıza dair hayal kuruyor ve hayal ettiğinize göre de rahat bir yaşam istiyor ve harcamalarınızı bile şimdiden planlıyorsunuz. Şimdilik kazanmak için plan yapın harcamak için değil derim. Dolunay güzel ama güven duygusu eksik.

12 Eylül’de Para Piyasası kurulundan faiz indirim haberinin gelmesi olasıdır. Geçtiğimiz tutulma etkisiyle ilk faiz indiriminin gerçekleşeceği haberini paylaşmıştım sizlerle ve parçalı tutulma olduğundan indirimin parçalı geleceğini tekrarının olacağını da söylemiştim. Şimdi Thuban sabit yıldızı etkisindeki yeni Ay’ın etkisi devam ederken ikinci kez faiz inme olasılığı olduğunu belirtmek istiyorum. Faiz’in inmesi borsanın hoşuna gidecektir ama Jüpiter karesi sebebiyle hayallerinize sahip çıkın, matematik çalışın derim. Ekonomik veriler ortada.

Uluslararası piyasalara baktığımızda, borsalarda yukarı hareket devam ederken Ticaret savaşları ile ilgili gelen haberler nedeniyle Cuma günü emtialar da ciddi geri çekilişler gördük. Buradan gelecek haber akışlarının etkisini bir süre daha yaşayacağız ve dalgalanmalar sert olacaktır. Daha önce de belirttiğimiz gibi Amerika’nın gökyüzü haritası güçlü kalmaya devam ediyor ve diğer ülkeler karşısında da bunu sürdürmeye devam edecek.

Altın/ons tarafında kısa vadeli destek olan 1522$ seviyesi hiç zorlanmadan kırıldı. Şimdi 1492$ seviyesi çok güçlü destek olarak duruyor. Bu seviyenin kırılması durumunda satışların artacağı ve 1450 seviyelerine gelebileceği görülüyor. Yukarı hareket de ise dirençler 1522$ ve 1555$ seviyeleri. Yeni pozisyon açacakların 1555$ seviyesini geçmesini beklemeleri gerekirken pozisyon taşıyanların destek, direnç noktalarına ve bu hafta yapması olası yükselişin tepkisel olup olmadığını gözlemlemeleri gerekecektir.

Gümüş de ise 17,93$ seviyesi ortalama desteği olarak karşımıza çıkıyor, bu destek seviyesinden sonra en güçlü destek seviyesi 17,23$ seviyesi. Bu hafta 17,93$ seviyesinden yukarı hareket yaparsa çok iyi izlemek gerekir. 19$ seviyelerinin üzerinde kalırsa 21$ ana hedefine yol alacaktır, eğer yükseliş tepkisel olursa 17,93$ seviyesini stoploss olarak kullanılması gerekir.

Bitcoin için yalnızca stoploss 9000$ ve yeni pozisyon açımı için 12300$ seviyelerini vermek yeterli olacaktır.

Bizim piyasalarımıza gelince, borsa tarafında Cuma günü iç siyaset tarafındaki gelişmelerden ürken ve kar realizasyonuyapmak isteyen yatırımcıların satışlarını gördük. Bist100 endeksi daha önce belirttiğimiz gibi 100600 direnç seviyesinin üzerinde kalamadı. Hafta içinde de canlı yayında konuştuğumuz gibi ancak yabancı alımlarının sürmesi ile bu seviye geçilip 105000 seviyesine hareket edilebilinir. Yeni pozisyon alacakların 100600 seviyesinin üzerinde alım yapmaları daha güvenli olacaktır. Endeksin destek noktaları 98000 ve 95000 seviyelerinde bulunmakta.

Dolar/TL kısa vadede 5,72 seviyesinde direnci var, bu noktanın kırılması durumunda 5,84 seviyelerine hareket edecektir. Destek noktaları ise 5,67-5,64 ve 5,55.

 

 

Aylin ÇETİNER

Finansal Astrolog

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
21 − 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.