DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal Astroloji: Hareketli bir hafta!

Finansal Astroloji: Hareketli bir hafta!
23.06.2019
A+
A-

Haftaya ülkemizin yöneticilerini temsil eden bölgede Balık burcundaki Ay Neptün kavuşumu ile başlıyoruz. Bu kavuşum ikizler burcundaki Venüs’ e ve yay burcundaki Retro Jüpiter’e 90 derece açı yaparken Satürn ile de 60 derecelik açı yapıyor. Ay Düğümleri dediğimiz karmik hesaplama noktalarına ise olumlu açı içinde.

Geçtiğimiz sunumlarımda bahsettiğim hem elimiz zayıf hem kibirli olma durumumuz devam ediyor.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=NNVAEzhf2Ok{/youtube}

Bu haftaki gezegen pozisyonları ve T.C Doğum haritasındaki yerleşimi ile yapabileceğimiz ön gürüler söyle olabilir:

Her ne kadar geçtiğimiz dolunay söylediğimiz gibi bir kısmını ortaya çıkarmış olsa da, kapalı kapılar ardında maddi ekonomik ve askeri görüşmeler ve yapılanmalar devam ediyor.

25 Temmuz Ay Chiron kavuşumu var, başımızı ağrıtır acıtır.

İçinde bulunduğumuz tüm belirsizlikler ve şüpheler içinde kendimizi mağdur zannediyoruz. Farkındalığımız yüksek ise bunun sadece ve sadece zihnimizin yaratmış olduğu düşüncelerimiz olduğunu biliyoruz.

Karma reenkarnasyonla ilişkilendirilebilir, bir başka açıklaması da bir fikre inanmaya başlıyoruz ve bu inancımızı kırana kadar tekrar tekrar aynı düşüncenin içine doğuyoruz, bir sarmal var o sarmalda da tatminsizlik var. Kendi özel hayatlarımızda da defalarca test etmişizdir. İnandığımız her ne ise onun tekrar tekrar deneyimlediğimizi, ta ki biz farkına varıp sarmaldan çıkıncaya kadar. İşte bugünlerde halk olarak yaşadığımız tam da bu, hangi düşünceye sahip olursak olalım kendimizi mağdur olan taraf zannediyoruz.

2 Temmuz’a kadar Venüs pozisyonu çok sıkıntılı, o gün de Güneş Tutulması var. 7 Temmuz’da Merkür Retro hareketine başlayacak. Etkisini 20 Haziran’da hissetmeye başladık. Merkür’ün sıkıntı yarattığı konu liderler ve yönetim, herkes göz önünde olmak istiyor. Seçim bitecek ama yankıları devam edecek.

Gökyüzü önümüzdeki dönem için Altın’ın yükselişini ön görüyor diyebilirim. Bu kez hem Ons için hem gram altın için geçerli.

Venüs’ün bu pozisyonuyla kazandığınız parayı cebinize koymazsanız benim diye bakmayın demiştim.

Önümüzdeki günler için riskili yatırım araçlarından riski düşük yatırım araçlarına geçmenizi önerebilirim.

Gelelim piyasalara: Geçen haftaya gelen not düşüşü ve hem dış hem de iç siyasal karmaşayla başlamıştık. Borsamız Fed’in faiz indirim açıklama beklentisi ile tepkisel yükseliş gösterdi ve bizim teknik beklentimiz 94500’in üzerine görmesine rağmen haftayı bu seviyenin altında kapattı. Bugün İstanbul belediye seçimleri var. Ama belli ki bu bir yerel seçim değil. Seçim bitecek ama arkasından çok şeyler yaşayacağımız çok açık. Hükümet bu seçimi bir iktidar seçimi gibi gördüğünden önümüzdeki günler çok olaylara gebe gibi. Belirgin olan ise bu hafta piyasaları çok daha yakından izlememiz gerektiği.

Ons/Altın 2016 yılından beri geçilemeyen 1370$ seviyesini çok kolay bir şekilde kırdı. Bunda ticaret savaşlarının gerginliği kadar Fed’in faiz indirimine olasılık tanıdığı açıklamasının etkisi de var. Ons/Altın 1370$ seviyesinin üzerinde kaldığı sürece orta vadeli ana hedefi 1540$ seviyesi.

Bir diğer yükseliş Bitcoin de gerçekleşti ve 10600$ seviyesine geldi. Bu seviyelerin tehlikeli olduğunu ve yaklaşık 2 ayda %100 prim yaptığını unutmamak gerekir.

BİST 100 Destek noktaları: 92900-90000 Direnç noktaları: 94500-99000-100600

ONS/ALTIN Destek noktaları: 1370-1348 Direnç noktaları: 1433-1470

USD/TL Destek noktaları: 5,75 ve 5,66 Direnç noktaları: 5,96-6,18

GRAM ALTIN Destek noktaları: 258-250TL Direnç Noktaları: 280-350TL

Paranızı korurken de kazanabilirsiniz.

Aylin ÇETİNER

Finansal Astrolog

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
28 + 9 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.