DOLAR 32,3808
EURO 34,7057
ALTIN 2404,312
BIST 10103,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal Astroloji: Güneş bulutların arasından parlıyor

19.11.2018
A+
A-

Paranın gezegeni Venüs nihayet piyasaları rahat bırakıyor, hemen rehavete kapılmayalım gölge etkisi biraz daha sürer buna rağmen paranın akışı rahatlayacaktır…

Ne demiştik Venüs Retro iken kapalı kapıların arkasında ekonomimizi ilgilendiren neler oluyor bilemeyiz… işte şimdi yavaş yavaş bunları bilme vaktimiz geliyor.

23 Kasım Cuma günü bir Dolunay var Ay İkizler Burcu’nda iken Güneş Yay Burcu’nda yanında genişleten gezegenimiz Jupiter, Merkür de Retro haliyle onlara doğru geliyor.

Şu demek oluyor, daha önce bizden saklananlar, göremediklerimiz gün ışığına çıkıyor. Mars da kare, zaman zaman dialoglar sertleşebilir, geçmiş anlaşmazlıklar, yapılmakta gecikilmiş anlaşmalar önümüze gelebilir, onları sonuca ulaştırmak netleştirmek için mücadele edilebilir. Mars bu kez diyor ki; çaban egon için değil toplum için ise destekleyeceğim, başaracaksın. 

Hafta başında Ay ve Retro Merkür’ün güzel açısının yardımı ile politikacıların geçmiş söylemlerini yumuşatmalarını bekleyebiliriz. Bu olumlu hava için bir destek olacaktır.

Para Piyasaları bu hafta İleri Venüs’ün olumlu etkisiyle daha pozitif.

Borsa açığa çıkacak bilgilerin etkisine hassas fakat iyimser, para girişi olacak mı takip edilmeli. Bu tip havalarda, açılacak pozisyonlar için satış yerini, alış yapmadan belirlemiş olmanızı öneririm.

TL yabancı paralar karşısında trend olarak bir miktar güç kaybetse de sağlam durmaya devam ediyor. Bu hafta TL’nin çok büyük oranda güçlenmesini ve değer kaybetmesi olasılık dahilinde durmuyor gibi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili de yeni gelişmeler yaşanabilir. Jüpiter, Retro Merkür ile birlikte bu bölgedeyken Güneş de buraya ışık tutacak. Ordumuzun büyümesi için gereken fakat yapılmakta gecikilmiş anlaşmalar ve karşılıklı verilmiş sözler gündeme gelebilir, muhtemelen bu sorun çözülür ve daha güçlü konuma gelmesi yolunda yeni gelişmeler yaşanabilir. O halde bakalım Savunma Sanayi hisselerini ilgilendiren bir haber akışı olacak mı? Olursa tabi ki fiyatta hareketlenme yaşanacaktır. 

Aralık 2017 tarihinde kısıtlayan gezegenimiz Satürn etkilerini en güçlü gösterdiği yer olan Oğlak Burcu’nda geçişine başlamıştı. Ülkemizin ortak işler yaptığı diğer ülkeler bölgesinden geçerken aldığı kötü açılarla da bu bölgede sorunlar yaşadığımız hepimizin malumu idi. Şimdi bu alanda Jüpiter’in desteğini alarak elimizi güçlendiriyoruz. Lakin şunu bilelim Jüpiter Satürn’den hızlı bir gezegendir yani Jüpiter oradan uzaklaşır, Satürn yine alanın kısıtlayıcı hakimi olarak kalır.

İnşaat sektörünün de Satürn’ün en güçlü olduğu Oğlak Burcu’ndaki geçişi boyunca olumsuz etkileneceği düşünülebilir, emlak sektöründe yaşanan daralmanın ve fiyatlarda geri çekilmenin devam etmesi sürpriz bir durum değildir. Satürn Oğlak, genel olarak Para Piyasalarında da daralma yaşanmasına sebep olur piyasadaki parayı kısıtlar böylece yatırımcılar alım yönünde iştah gösteremezler, satıcılar ise heveslidir. Bu etki Mart 2020 de bu bölgeden ayrılacak o zamana kadar ise Oğlak Burcu’nda kalarak dolaşımdaki parayı sınırlayacak ve piyasalarda para sıkışıklığına sebep olmaya devam edecektir. Para sıkışık olunca iş dünyasının sorunları da bitmek bilmez, sorunların sonucu olarak son günlerde Yurtiçi ve Yurtdışı iş sahiplerinden sıkça duyduğumuz bir kelime var,

Konkordato;

Borçlarını ödeyemeyen veya vadesinde ödeyemeyecek olanların, borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılar ile yaptıkları anlaşmadır. Konkordato,sermaye şirketi olsun olmasın şahıslar dahil bütün borçlular için uygulanabilir, borçlular Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talep edebilirler. 

Kadim astrolojik bilgilerin ışığı ile sizlerle paylaştığım astrolojik finans öngörülerim yatırım tavsiyesi kapsamında değildir.

  

Finansal Astrolog

Aylin Çetiner

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
20 × 21 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.