DOLAR 32,3237
EURO 35,0354
ALTIN 2282,091
BIST 8974,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Cuma günü gelen not indiriminin etkisi!

Finansal astroloji: Cuma günü gelen not indiriminin etkisi!
17.06.2019
A+
A-

Haftaya, Cuma günü gelen not indirimi ve Tacikistan da Çin liderinin gündemi getirdiği Nato benzeri oluşumun Asya ülkeleri için kurulması önerisi ve bunun Rusya tarafından kabul görmesinin etkileriyle başlayacağız.

Yani tutulmaların ön etkileri kendini göstermeye başladı diyebiliriz. Bu ay sonunda yapılacak G-20 zirvesine kadar ticaret savaşları söylemlerinin sertleşeceğini görülüyor. Bu da yalnızca bizim piyasalarımızda değil uluslararası piyasalarda da hararetin artacağını gösteriyor.  Çarşamba günü yaptığımız yayında belirttiğimiz gibi yatırım kararlarımızda daha korumacı davranmamız gereken dönemlere girdik giriyoruz.  Korumacı davranırken de farkındalığımızı korumalı ve gevşememeliyiz, bilmeliyiz ki her olumsuzluk aslında yeni fırsatlara zemin hazırlar.

Gelelim piyasalara, borsa tarafında iki haftadır yaşanan yükselişin bir tepki yükselişi olduğunu söylüyorduk. Orta vadeli grafiklere baktığımızda aşağı trendin devam etmekte olduğunu görüyoruz. Bist100 endeksinde 90,000 destek seviyesi önemli. Buranın kırılması ile yeni destek noktalarımız 87700 ve 85000 seviyeleri olacaktır. Direnç noktalarımız ise 92500 ve 94500 seviyeleri.

Dolar/TL tarafına baktığımız geçen yayınlarda ve yazılarda belirttiğimiz çanak formasyonun devam ettiğini ve kulp oluşumunu tamamlayıp 7 TL ye doğru harekete geçebileceğini öngörebiliriz.  Kısa vadede desteklerimiz 5,84 ve 5,75, direnç noktalarımız ise 5,96 ve 6,13.

{youtube}https://youtu.be/NNVAEzhf2Ok{/youtube}
Hem Dolar/TL tarafında hem de ons altın tarafında yaşanan yukarı hareket gram altın fiyatını 258 TL seviyelerine taşıdı. Önceden de belirttiğimiz gibi buranın kırılması durumunda hedef 286 TL olacaktır. Destek noktalarımız da 2,52 ve 2,45 TL noktaları. Ticaret savaşlarında söylemlerin olası sertleşmesi ons altın tarafında gevşemenin sınırlı kalacağını ve dalga boylarının yükseleceğini gösteriyor.

Bitcoin söylediğimiz 10000$ hedefine giderek yaklaşıyor. Bu noktanın kısa vadede kırılmasının zor olduğunu ve bir geri çekilmenin beklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu seviyeye geldikçe fiyat hareketlerini çok daha dikkatli ve yakından izlemenizi öneririz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
29 × 17 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.