DOLAR 32,2729
EURO 34,7418
ALTIN 2399,483
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji: Aldanmalara dikkat!

01.10.2018
A+
A-

Dikkat, Aldanmalar…

Haftalardır her yazımda dikkatinizi çektiğim Venüs Retro hareketine bu haftasonundan itibaren başlayacak. Bugünlerde gölgesini yaşıyoruz, etkilerini hissetmeye de başladık.

Geçen hafta Hükümet, Maliyesini ve Hazinesini denetlemesi için ABD kökenli McKinsey Danışmanlık firması ile anlaştığını duyurdu. Piyasalardan bir anda bu karar ile ilgili olumlu olumsuz yorumlar gelmeye başladı. Hükümetin krizden sorumlu tuttuğu ABD’nin en önemli şirketiyle el sıkışılmıştı. Kapılar arkasında neler olmaktaydı. İşte bu gölgenin etkisi. Bilinmezlik ve bu bilinmezlikler içinde hareket etmenin zorluğu.

Bu henüz gölge hareketi, Retro daha başlamadı.

Piyasalarda, geçtiğimiz hafta görünüm; krizin etkilerinin yavaşladığı, oynaklığın azaldığı şeklindeydi. Piyasa biraz rahatlasın, insanlar rehavete kapılsın, bu rehavetle fiyatlamalar yapılsın işte o zaman Akrepdeki Venüs Retro hareketi bizlere gerçekleri bir kez daha gösterecek.

Venüs Retro Akrep nelere neden olacak?

Aldanmalar…

Örneğin Pırlanta diye alırsınız imitasyon çıkar, alıcı satıcı fiyatları arasında fiyat belirsizliğinden uçurumlar oluşur, işlem gören fiyatlar insanları yanıltabilir. Bilhassa finansal piyasalarda belirlediğiniz varlık fiyatlarında yanılabilir ve zararlı çıkabilirsiniz. Bu dönemde hareket etmek isteyenlerin hesaplarını yanılıyor olma ihtimallerini dahil ederek yapmaları gerekmektedir, bir diğer seçenek de Kasım ortasına kadar hareketsiz, izlemede kalmak olabilir.

Fakat bu belirsizlikler herkese aynı şekilde etki etmez. Doğum haritasında Venüs’ü Retro olan ve açıları uygun olanlar bu durumdan ilk bakışta öyle görünmese bile sonuçta olumlu şekilde faydalanacaklardır. Bundan dolayı doğum haritanızda Venüs’ün konumunu bilmeniz gerekir.

Akrep burcu aynı zamanda fosil yakıtlar ile ilgilidir. Petrol, kömür ve doğalgaz gibi yakıtların fiyatlarında yükselme görülebilir, bu yakıtları çıkartan ve dağıtan firmaların hisse senetlerinde yükselmeler de olabilir. Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars olduğunda aynı hareketlilik Demir Çelik ve Silah sektörlerinde de kendini gösterebilir.

Yukarıda hareketlenebilecek sektörlerden bahsetmem bir yatırım tavsiyesi anlamına gelmemelidir.

Kadim Astrolojik bilgiler ve hesaplamaların ışığı ile öngörüler yapmaktaki amacım farklı bir bakış açısı sunmak, finansal gücünüzü arttırmak.

Farkındalığınız yüksek, kazancınız bol olsun.

Sevgiyle,

Aylin Çetiner

Finansal Astrolog

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
28 − 8 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.