DOLAR 32,3341
EURO 35,173
ALTIN 2241,407
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Endişeler ve riskler hisse piyasalarında satıcılı görünümde etkili

Endişeler ve riskler hisse piyasalarında satıcılı görünümde etkili
21.04.2021
A+
A-

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.
Haftanın ilk yarısında küresel çapta ekonomik veri akışı sakin seyrederken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Önceki haftalarda ise güçlü gelen ekonomik veriler risk iştahını desteklerken, ilerleyen süreçte ekonomik görünümdeki toparlanmanın gücü ve merkez bankalarının söylemleri takip edilecektir. Yurt içinde ise iç siyasetteki gelişmeler ve salgın cephesindeki durum yakından izlenmeye devam edilecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

Son haftalarda güçlü gelen ekonomik veriler küresel hisse piyasalarını destekleyen bir gelişme olurken, veri akışının sakin seyrettiği bu haftada ise mevcut endişeler ve riskler hisse piyasalarında satıcılı bir görünüm etkili olmasına neden oluyor.

BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıf görünümün etkisiyle dün günü %0,87’lik düşüşle 1.365,27 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,10 – 8,12 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,12’li seviyelerden işlem görmekte.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün gün içinde dalgalı bir seyir izledikten sonra kapanışa yakın gelen satışlarla günü ekside tamamladı. Kapanış bir süredir önemli destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.383 – 1.371 aralığının altında 1.365 seviyesinden gerçekleşti. Teknik görünümün zayıf seyrini koruduğu endekste bahsettiğimiz bu bölge üzerinde kapanışlar görmediğimiz sürece zayıf seyir devam edecektir. Buranın üzerinde ise 1.400 izleyeceğimiz bir diğer önemli direnç olacaktır. Bu seviye geçilmediği sürece yükselişler tepki boyutunda izlenmeye devam edilecektir. Aşağıda ise 1.352 ve devamında 200 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.315 civarı güçlü destekler olarak izlenebilir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.