DOLAR 32,4583
EURO 34,7867
ALTIN 2420,541
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Credit Suisse: Altın ön plana çıkabilir fakat 1620 dolar riskine dikkat

27.11.2022
A+
A-

Fransız bankacılık grubu Société Generale’deki ekonomistler, özellikle daraltıcı para politikalarının uygulandığı dönemlerdeki sistemik risklere karşı altın tutulması tavsiyesinde bulunuyorlar.

Fed’in şahin para politikası ile baskılanan altın, yatırımcılar için güvenli liman imajını karumaya devam ediyor. Sarı metale karşı özellikle kurumsal yatırımcıların ilgisi azalsa da ekonomistler sıkı para politikalarının uygulandığı dönemlerde oluşabilecek sistemik risklere karşı altın tutulması tavsiyesinde bulunuyorlar.

“Altın 2025’e kadar 1900 olabilir”

Evrim Küçük’ün Ekonomim’deki konuyla ilgili haberi şöyle: Ekonomistler yayınladıkları notta, “Bu tür para politikası sıkılaştırma dönemleri sonrasında genellikle sistemik riskler yaşanır. Altın ve İsviçre Frangı tutmak, portföy oynaklığını dengelemeye yardımcı olabilir” değerlendirmesinde bulundu. Fransız kuruluş altın tavsiye etmesine rağmen fiyatları için çok iyimser tahminler vermedi. Gelecek yılın son çeyreği için ons başına 1.650 dolar öngören banka 2025’e kadar 1.900 dolar bekliyor.

Altın yatırımı nasıl ve ne zaman yapılır? TIKLAYINIZ!

Credit Suisse, fiyatlara ilişkin değerlendirmesinde, altının 200 günlük hareketli ortalaması 1.801 doların altında baskı görmeye devam edeceğini belirtiyor. 55 günlük ortalama 1.685 dolara geri dönülmesinin ise yeni bir aşağı yönlü hareketi tetikleyeceği ifade ediliyor.

Altın, 1.620 doları test edilebilir

ANZ tarafından yapılan yorumda da şöyle deniliyor: “Fiyatların 1.800 dolar direncinin üzerine yerleşmesi, yükseliş eğilimini doğrulamak için çok önemli olacak. Ancak altın/dolar paritesinin bu direnci 2022 bitmeden kırmasının zor olacağını düşünüyoruz. Altının 1.700$ dolardan destek almasını bekliyoruz, ancak fiyatlar yakın vadede önemli bir destek seviyesi olan 1.620 doları test edebilir.”

Uzmanlar altında 50 haftalık ortalamanın 1805$ seviyesinde olduğunu, yükseliş için bu seviyenin aşılması gerektiğini diğer taraftan 1650 dolar desteğinin çok güçlü olduğunu belirtiyorlar.  Altın üzerine Borsa Yatırım Fonları ve Altın Yatırım Fonlarına ilgi artabileceğine dikkat çekiyorlar.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.