DOLAR 32,4596
EURO 34,752
ALTIN 2441,428
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakır fiyatlarında artış

Bakır fiyatlarında artış
06.12.2022
A+
A-

Çin’in talebinin artacağı beklentisi bakır fiyatını yükseltti ancak diğer metallerde fiyatlar geriledi.

Çin’de giderek daha fazla kentin Kovid tedbirlerini gevşetmelerinin talebi canlandıracağı beklentileri Londra Metal Borsası’nda (LME) bakır fiyatını yükseltti.

LME’de 3 ay vadeli bakır fiyatı bu sabah 8450 dolar/ton seviyesini gördü. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,17 artışla 8405 dolar/ton seviyesinden işlem görüyor.

Bu saban bakır fiyatında bir toparlanma olsa da LME’de 3 ay vadeli alüminyum fiyatı düne göre yüzde 0,3, çinko fiyatı yüzde 0,2, kurşun fiyatı yüzde 0,5 ve kalay fiyatı yüzde 1 düştü.

Şanghay Vadeli İşlem Borsası’nda ise bu sabah ocak vadeli nikel fiyatı yüzde 1 artarak 206 bin 870 yuan/ton seviyesine çıktı. Kalay fiyatı yüzde 2,5, kurşun fiyatı yüzde 0,2 yükseldi. Alüminyum fiyatı ise yüzde 0,5 düştü.

Demir cevheri vadelilerinde fiyatlar bir miktar geriledi

Çin’in çelik üretiminin canlanacağı ve demir cevherine talebin artacağı beklentileri ile dün yükselen fiyatlar bugün aşağı yönlü bir seyir izliyorlar. Bu gerilemede, Çin ekonomisinin Kovid tedbirlerinin gevşetilerek yeniden açılmasının mart, nisan aylarını bulacağı beklentilerine yol açtığı kar realizasyonu etkili oldu.

Dalian Emtia Borsası’nda demir cevheri fiyatı yüzde 1,2 düşüşle 775,50 yuan/ton seviyesini gördü. Fiyat, dün 14 Temmuz’dan bu yana görülen en yüksek seviye olan 799,50 yuan/tona kadar çıkmıştı.

Singapur’da da ocak vadeli demir cevheri fiyatı yüzde 0,6 düşüşle 107,70 dolar/ton seviyesine geriledi.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.