DOLAR 32,3049
EURO 34,8076
ALTIN 2390,773
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolarda son durum ve uzman beklentileri – 21.04.2020

21.04.2020
A+
A-

Dolar/TL güne 6.90 seviyesinin üzerinde başladı. Uzmanlar dolar kuru için yeni teknik seviyeler paylaştı. İşte uzman yorumları…

Piyasalar Merkez Bankası’nın yarın açıklayacağı faiz kararını bekliyor. ABD petrolünde haziran kontratlarının önemli olduğunu belirten uzmanlar corona virüsünün ardından dünyanın normale dönme hızı ile petrol fiyatlarının geleceğinin belirleneceğini söylüyor.

Dolar TL ile ilgili işte uzman yorumları

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurt içi ve ABD’de nispeten zayıf ekonomik veri akışı devam ederken, Küresel bazda Dolar’a olan taleple TL üzerindeki satış baskıları devam etmesi sonucu 6,95’e kadar yükselmesinden sonra kalıcılık sağlayamayarak gerilediği takip edilmişti. Haftanın ilk işlem gününde ise zayıf veri akışı sürerken, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi ve Demokratlar 500 milyar dolarlık yardım paketi konusunda anlaşmaya yakın olduğunu belirttiler. Yurt içerisinde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Türkiye’deki toplam vakanın 90 bin 980, can kaybının ise 2 bin 140’a yükseldiğini açıkladı. Küresel piyasalarda korona virüsün yıkıcı etkileri devam ederken gün sonunda takip edilen gelişmeler ile birlikte Dolar’ın güçlü duruşunu sürdürememesi sonucu kurun aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, kurun 6,94 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 6,97, 7,00 ve 7,02 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 6,91, 6,89 ve 6,86 destek seviyeleri takip edilebilir.
Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı, İntegral Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu
USDTL’de 6.95 direncine dikkat

USDTL kuru 6.95 direncini zorlamaya devam ediyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri Dolar karşısında çok güçlü değil. Bu durumda kurdaki geri çekilmeleri sınırlı bırakıyor. Kur için haber akışlarını izlemeye devam ediyoruz. Bugün için açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmazken, kur için bundan sonraki günlerde swap antlaşmasıyla ilgili gelişmelerin önemli olacağını düşünüyoruz.

Teknik Analiz: USDTL kurunda 6.95 direnci kritik. Bu direncin üzerine doğru hareketinde ısrarcı olması 7.00 seviyesine doğru hareketine neden olabilir. Geri çekilmelerde ise 6.80 seviyesini izliyoruz. Ancak kurda geri çekilmeler sınırlı kalıyor. Ani hareketlere karşı dikkatli olunmasında yarar var.

Destekler: 6.80 / 6.79 / 6.75
Dirençler: 6.95 / 7.00 / 7.20

Osmanlı Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Önceki işlem gününde 6.9453 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin negatif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kazanç %0.08 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 73.76 seviyesinde iken momentumu 102.96 seviyesinde. Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 6.9447 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda 6.9386, 6.9319 ve 6.9258 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 6.9514, 6.9575 ve 6.9642 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

Kurda dün 6.87 ‘li seviyelerin görülmesi sonrasında yeniden başlayan yukarı yönlü ataklarda şuan için 6.95 civarında fiyatlama görülmekte. Bu bağlamda takip ettiğimiz 6.9550 kritik direncinin aşılması halinde 7.00 psikolojik seviyesinin üzerine doğru hareketlerin devamı söz konusu olabilir. 6.9550 bölgesinin altında kalıcılıkta yeniden görülebilecek geri çekilmelerde ise; 6.8925 seviyesini dikkatle izleyeceğiz. Zira, buranın kalıcılıkla altına inilmesi halinde de ilerleyen süreçte; ilk etapta 6.8560, sonrasında 6.8225-6.8160 bölgesine doğru geri çekilmeler söz konusu olabilir.

 

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
9 + 22 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.