DOLAR 32,5067
EURO 34,7936
ALTIN 2418,489
BIST 9679,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolarda geri çekilmeler alım fırsatı mı?

Dolarda geri çekilmeler alım fırsatı mı?
07.12.2021
A+
A-

DolarTL ‘de hafta başında yaşanan geri çekilmeler alım fırsatı yaratır mı? Özellikle Katar’dan gelebilecek haberlere odaklanan döviz yatırımcıları olumlu gelişmeler yönünde TL’de değer kazanımının sürmesini bekliyorlar. Konuyla ilgili olarak Kanalfinans’ta  yatırımcı sorularının cevaplarına yer veren Tunç Şatıroğlu’nun röportajına ve diğer kurumların analizlerine yer veriyoruz.

Dolar Kuru Yorumu, Dolar Sorularına Cevaplar, Tunç Şatıroğlu
DolarTL ‘de bir miktar düşüş var. Katar’dan gelebilecek olumlu bir haber ile geri çekilme devam edebilir. Seviye ve süre vermek mümkün değildir çünkü bu bir tepki satışı olur. Düşüş tamamlanınca son bir alım fırsatı olur. Faiz artmadığı sürece düşüşler alım fırsatı olacaktır…

Piyasalar bu satışların Merkez Bankası’nın müdahalesi nedeni ile olduğunu düşünmekte, keza Merkez son günlerde müdahale yaptığını açıkladı. (Bu ayın 2 si ve 3’ünde yapılan açıklamalar) Katar’dan gelecek olumlu bir haberle dolar biraz düşerse bu son bir alım fırsatı olabilir. Yeni bir faiz indirimiyle yukarı yönlü hareket ivme kazanacaktır ve bu sefer 14’ü aşabilir.

Dolar kurunda son durum: 13.78. Uzmanlar ne diyor? TIKLAYINIZ!

Soru: Katar görüşmeleriyle dolar düşer mi, şimdi satalım mı? Cevap: Elinde olan tutsun. Düşerse alım fırsatı olur. Çünkü enflasyonun altında faiz verilmeye devam ediyor, faiz indirimlerinin devamı bekleniyor, piyasa ekonomi yönetimine güvenmiyor. Yukarıdan satarım aşağıdan alırım diyenler bu işleri yani teknik analiz ve risk yönetimini biliyorlarsa yapsından çünkü risklidir.

Soru: Piyasa çok kötü, Dolar çok çıktı, faiz indirimi olur mu? Cevap: Kavcıoğlu’nun faiz indirimi beklentilerinin geçerliliği yok. Kavcıoğlu’nun göreve geldiği zaman Türk Lirasının itibarını, değerini koruyacaklarını söylemişti. Onun göreve gelmesinden bu yana dolar %88 çıktı. Enflasyona bakacağız dedi, sonra enflasyon da dedi isek çekirdek dedik dedi, sonra da bunlar geçici dedi. Bu nedenlerle Kavcıoğlu tutarlı değil, güvenilir değil. Cumhurbaşkanı faiz konusunda artacak, bu yoldan geri döndük demeden ben inanmam, siz de inanmayın.

Dolar endeksi (DXY) nedir, neden önemlidir? TIKLAYINIZ!

Çok uzak bir tarihte değil sadece 3 ay önce yani 6 Eylül 2021’de dolar kuru 8,28 idi. Üç aylık artış yüzde 66 oldu. Bunun enflasyona yansımaması ve ücretlilerin alım gücünün çökmemesi mümkün değil. Kur tekrar aynı seviyeye düşse bile zamların büyük çoğunluğu geri gitmeyecek. Kur ve enflasyon bugün artar yarın düşer demek alım gücü bugün düşer yarın tekrar eski seviyesine geri gelir demek değildir. Asıl olan alım gücüdür, yaşam standardıdır ve bunların ne zaman aynı seviyeye geleceği belli değildir, bu konuda bir açıklama yapılmıyor, yapılamıyor.

Soru: TetherUS/TL ve DolarTL paritesi birbirini izler mi, aynı mı? Cevap: Lütfen artık Tether US/TL paritesi ile Dolar TL paritesinin aynı şey olmadığını anlayalım ve Tether’e bakarak dolar kuru hakkında beklentilere girmemeyi öğrenelim. Mavi TetherUS/TL, turuncu Dolar TL

Yatırım Finansman Menkul Değerler – Dolar Kuru USD/TL Yorumu

Dolar/TL hafta başına güçlü başladı. dün 13.87 seviyesini test eden kurda gevşeme görülebilmesi için 13.80 desteğini takip edeceğiz. Bu seviye altında kalınması halinde 13.68’e düşüş hız kazanabilir. Olası yükselişlerde ise 13.87 direnci üzerinde 13,92-13,95 bandı hedeflenebilir.
Dirençler 13.870 13.920 14.000
Destekler 13.800 13.680 13.420

Vakıf Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kurunda dalgalanma sürüyor. 13.10 desteği üzerinde kalındıkça yukarı trend görünümü korunuyor. 13.90 kısa vadede ilk direnç olarak izlenebilir. 13.10 seviyesi ise aşağı yönlü hareketlerde destek seviyesi olarak takip edilmelidir. Bu hafta fiyatlamaları etkileyebilecek ekonomik verilerden en önemlisi Cuma günü ABD’de açıklanacak olan enflasyon verileri olacak. İçeride ise TCMB piyasa katılımcıları anketi takip edilecek.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.