DOLAR 32,4708
EURO 34,7363
ALTIN 2438,986
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolar/TL, ABD 10 yıllık tahvil ihalesiyle geriledi

Dolar/TL, ABD 10 yıllık tahvil ihalesiyle geriledi
11.03.2021
A+
A-

Güne 7,61 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru 7,66’nın üzerini test etmişti. ABD enflasyon verisiyle birlikte 7,54 seviyesine gerileyen kur akşam saatlerinde açıklanan ABD 10 yıllık tahvil ihalesinin ardından 7.51 seviyesine indi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın düzenlediği 10 yıllık tahvil ihalesinde faiz oranı 1.5230 olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin risk priminde ise hafta başına göre bir gevşeme izlendi. Risk primi 337 baz puandan işlem görürken gösterge tahvil faizi yüzde 16,37 seviyesinde.

Türk Lirası haftanın ilk işlem gününde yüzde 3’e yakın değer kaybederken, Salı günü yüzde 2’ye yakın artış kaydetmişti. İki günde de Türk Lirası’ndaki hareket gelişen ülkelere kıyasla ayrışma göstermişti.

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Dolar endeksindeki düşüşle birlikte Dolar karşısında Türk Lirası değer kazanıyor. Bugün açıklanacak olan ABD TÜFE Endeksinde beklenti aylık yüzde 0,2 olurken verinin beklenti üstü gelmesi halinde uzun vadeli enflasyon beklentilerinde değişiklikler görülebilir. Buna ek olarak bu akşam ABD 10 yıllık tahvil ihraçlarına gelecek olan talep tahvil piyasasında oluşan fiyatlanmalar açısından önem arz ediyor.

Cuma günü açıklanacak olan Ekonomi Reform paketi piyasalarda beklenti oluştururken reform paketinden çıkacak karar 18 Mart TCMB Para Politikası Kurulu öncesinde kurdaki baskıyı azaltması bekleniyor. Gün içerisinde veri akışını yakından takip edeceğiz. Yaşanan gelişmeler çerçevesinde 7,50 TL psikolojik eşiğine yakın seyreden Türk Lirası için 7,65 ve 7,75 TL direnç seviyeleri takip edilmesi gerekirken satış baskının görülmesi durumunda ise 7,41 ve 7,35 destek seviyeleri önem arz ediyor.

Osmanlı Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Euro/TL tarafında satıcılı bir seyrin olduğu gözleniyor. Yukarı trendin devam ettiğini izliyoruz. Önceki işlem gününde 8.9493 seviyesinden kapanan Euro/TL için günlük kayıp %0.21 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 54.74 seviyesinde iken momentumu 103.54 seviyesinde. Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 8.9538 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 8.9694, 8.9896 ve 9.0052 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 8.9337, 8.9180 ve 8.8979 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

Seda Yalçınkaya Özer, Araştırma Uzmanı – Euro Dolar Paritesi, EUR/USD Yorumu

EURUSD dolardaki güç kaybıyla yükseldi

EURUSD paritesi, forex piyasasında sabah saatlerinde 1,1920’li seviyelerde seyrediyor. Dün açıklanan ABD TÜFE verileri enflasyonist sürecin tesis edilmekte olduğunu, ancak sürecin Fed’in erken faiz artışına gitmesini tetikleyecek seviyelere gelmediğini gösterdi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından düzenlenen 10 yıllık tahvil ihalesinde ise faiz yüzde 1,5230 oldu. Veriler ve tahvil ihalesinin ardından dolar endeksinde geri çekilme görülürken EURUSD paritesi kısmen yükseldi. ABD mali teşvik paketine yönelik yasa tasarısı ise beklendiği üzere Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi. Tasarının Cuma günü Başkan Joe Biden tarafından imzalanması bekleniyor. Bugün ise paritedeki en önemli etkileyenler, Avrupa Merkez Bankası tarafından gelecek olan faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması olacak. Avrupa’da aşılamaların ABD’ye göre daha yavaş ilerlemesi, kısıtlamaların daha fazla olması ve Avrupa Merkez Bankası’nın Fed’e nazaran tahvil faizlerindeki yükselişi daha büyük endişeyle görmesi, pariteyi temel anlamda aşağı yönlü harekete sevk eden etkenler.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.