DOLAR 32,5115
EURO 34,7552
ALTIN 2403,593
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altın alırken nelere dikkat etmeli?

28.10.2016
A+
A-

Altın fiyatlarının yükselişe geçmesi altın yatırmcısını sevindirirken, altına yeni yatırım yapacaklar için uzmanlar uyarıyor. altın yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? İşte altın almak isteyenlere uzman tavsiyeleri…

Altın alacaklar dikkat: Uzmanlara kulak verin! TIKLAYIN!

Altın Yatırımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Altın yatırımı artık günümüzde bankaların altın hesaplarında, Forex piyassında ya da VİOP’ta yapılıyor. eki altın yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte tavsiyeler…

Teknik ve Temel Analizlere Dikkat Etmeyi Unutmamalısınız

Yatırımınızı altının hangi alanında yaparsanız yapın teknik ve temel analizler hakkında fikir sahibi olmak zorundasınız. Yükselen değerlerin altında oluşturacağı etkiyi önceden tahmin edebilmek gerekmektedir. Teknik ve temel analizlerin merkezinde Dolar ve Euro’nun hareketlenmesi yatmaktadır. Uzun yıllardır altın alıp yatırım yapan aile üyeleri, teknik eğitim almamış olsalar dahi bu iki dövizde meydana gelen düşüşün altında artışa yol açacağını çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla analiz eğitimi almasanız da kalıplaşmış bilgileri öğrenek de yola çıkabilirsiniz.

En Karlı Altın Yatırımı Hangisi?

Son dönemlerde yaşanan küresel hareketlilikler, yatırım yapmak isteyenleri altına yöneltti. Köklü bir geçmişse sahip olan altın yatırımı, kazandıran ve güvenilir kabul edilen bir yatırım sistemidir. Orta ve uzun vadede altın yatırımı yaptığınızda dilediğiniz karı elde edebilmeniz mümkün.

Altın yatırımı yapmak isteyenlerin ilk adımlarda akıllarında aynı soru oluşur. En karlı altın yatırımı hangisi? Yapılan araştırmalar ve piyasa değerlerine göre altına yatırım yapmak isteyenler, gram altın üzerinden hareket etmeliler. Altın yatırımı denilince akla çoğunlukla bilezik ya da çeyrek altın gelir ancak işçilik maliyetinden kaybetmek istemiyorsanız gram altın almalısınız. Bozdurmanız gerektiğinde gram altında zarar etmezsiniz. Diğerlerinin işçilik maliyeti kazancınızın düşüşüne sebep olur.

Bilezik ya da diğer takı altınlarını alıp bozdurduğunuz zaman %35’e yakın zarar payınız olduğunu unutmamalısınız. Gram altında ise durum tam tersidir.

Yatırım için Gram Altın mı Cumhuriyet Altını mı?

Altınla yatırım yapmak isteyenler için en sık başvurulan seçeneklerden biri gram altın diğeri de cumhuriyet altınıdır. 10 farklı türde üretilen ve maliyeti daha yüksek olan cumhuriyet altını aynı zamanda en çok getirisi olan yatırım şeklidir. Gram altın ise daha çok elindeki paraya göre yatırım yapmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Çeyrek altındaki hızlı yükselmeler gram altına olan talebi arttırmış, yatırımcıların daha çok gram altına yönelmesine vesile olmuştur.

Gram altının cumhuriyet altınına nazaran daha fazla tercih edildiği bilinmektedir. Bunun bir diğer sebebi de işçilik payının bulunmayışıdır. Gram altın, cumhuriyet altını ile kıyaslandığında bir adım öndedir. Herkesin parasına göre kazanç sağlasa da kar oranı da bir o kadar yüksektir. Cumhuriyet altınında işçilik zararının bulunması, yatırımcıları gram altına yönlendirmektedir.

Gram Altın Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gram altının avantajları her geçen gün artış göstermekte. Özellikle altının değerinin artması grama olan rağbetin artış göstermesini sağlamakta. Gram altın alırken dikkat etmeniz gereken ilk nokta piyasanın hareketliliğidir. Altının günlük değişiminin keskin olduğu dönemlerde bir süre beklemek, altın yatırımı için daha sağlıklı olacaktır. En düşük olduğu zaman dilimini değerlendirerek almak çok daha faydalıdır. Süreç içerisinde genel grafiklerine bakıldığında devamlı yükselişte olan altın, gram altınla küçük kazançlarınızı büyütmenizi mümkün kılmaktadır.

Eski yeni tarihli sıkıntısı olmayan ya da işçilik payı bulunmayan gram altında önemli olan elinizdeki paranın karşılığını alabilmektir. Bu nedenle gram altın alırken kuyumculardan alacaksanız birkaç tanesine sorup o şekilde almalısınız.

Bankalardan gram altın almak istediğinizde de aynı şekilde size en çok kar getirecek olanı tercih etmeye dikkat etmelisiniz.

İşçiliği Olmayan Altın Bilezik Modelleri

Kazançlı bir bilezik almak istediğinizde altının gram fiyatı hakkında fikir sahibi olmanız gerekmektedir. Bununla beraber modelde işçilik fiyatının ciddi manada fark ettiğini de unutmamalısınız. Model farkını ödemek istemeyenler ise işçilik payı bulunmayan altınlarla yatırım yapabilirler. İşçilik payı olmayan bileziklerden bir tanesi düz olan bileziklerdir. Üzerinde herhangi bir işleme, desen ya da kabartma bulunmayan bu modeller yatırım için en uygun olan bilezik modelleridir. Bir diğer işçiliksiz bilezik modeli ise lazerli bileziklerdir. Yüksek ayara sahip fakat az sayıda bilezik alırsanız sonrasında zarar etme payınız bulunmanız. Satarken zarar etmeyen bilezik modelleri arasında bu ikisi gösterişsiz ve sade olduğu için kazancınızı arttıracaktır.

Bozdurunca Değer Kaybetmeyen Altın Hangisi?

Kuyumcudan altın alırken satış fiyatı üzerinden alım yaptığınızı bilirsiniz. Aynı şekilde satarken alış fiyatı üzerinden elinizden çıkarırsınız. Güncel değerlere göz gezdirdiğinizde satış ve alış oranları arasında ciddi oynamalar olduğu dikkatinizi çekecektir. Bu oynama ya da fark, sizin altın bozdurduğunuzda edeceğiniz zararı ortaya koymaktadır.

Bozdurunca değer kaybetmeyen altın arayışında olan yatırımcılar için en uygun altın yatırımı gramdır. Gram üzerinden alım satım yaptığınızda zarar etme durumunuz söz konusu değildir. Kuyumculardan altın almak yerine finansal yatırımı da tercih edebilirsiniz. Fiziki olmayan yatırımlarla gram altın aldığınızda da değer kaybetme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Yatırım için Gram Altın mı Çeyrek Altın mı?
Yatırım uzmanları tarafından sık sık değerlendirilen ve yönlendirilen birikimlerde, dikkat çeken en büyük değişim, zaman içinde çeyrek altının yerini gram altının almış olmasıdır.

Gram altın almak, son dönemlerin en ideal yatırım modeli olarak isimlendiriliyor. İşçilik payının olmaması ve çeyrek altına nazaran yıl sıkıntısı yaşatmaması gram altına öncelik verilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Gram altın aldığınızca çeyreği bozdururken yaşadığınız sıkıntıyı yaşamazsınız. Bu nedenle önceliğiniz gram altından yana olmalı.

Bankada Yatırım Hesabı Açmak Güvenli Olur mu?
Kuyumcular arasında sıklıkla değişen fiyat aralıkları altın yatırımcılarını banka hesaplarına yönlendirdi. Bankada altın hesabı oluşturmanın, fiziksel yatırımdan çok daha güvenli ve kazançlı olduğu ise bilinen bir gerçek. Devamlı altın koruma sıkıntısından kurtulduğunuz bu yatırımda, değişen altın değerleri ile devamlı kazanmanız mümkün. Sizin için güvenle saklanan ve sürekli değerlenen bu yatırımı evinizde ölü olarak yatırmanız daha zararlı çıkmanıza neden olacaktır.

Her bankanın yatırım amacıyla sunduğu alternatifler farklıdır. Bu alternatifleri iyi düşünerek dilediğiniz şekilde yatırım yapabilirsiniz. Süreci ve değerleri internet üzerinden takip edebilir, altınınızı bozdurma hakkını kullanabilirsiniz. Bunun yanında bankalarda altın bozdurma konusunda mesai saatleri sıkıntısı olduğunu unutmamalısınız. Hızlı düşüşlerde altınınızı elinizden çıkarmak isterseniz dahi bankalar bozdurma işlemini saat 08.00 ile 17.00 arası yapmaktadır.

Kuyumculardan Altın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Yatırım amacıyla altın almak isteyenler, fiziksel alım yapacaklarsa kuyumcularda dikkat etmeleri gereken ilk şey gerçek altın almaktır. İlk kez girdiğiniz ya da adını hiç duymadığınız kuyumculardan alışveriş yapmamaya özen göstermelisiniz. Sahtecilik, kuyumcular arasında yaşanan en büyük problemdir. Karat bilgisi ve TSE amblemi bulunmayan altınları kesinlikle almamalısınız. Bununla beraber alım yaparken muhakkak fiş ve faturanızı istemelisiniz. Aksi halde sorun çıktığında hak iddia etmeniz oldukça zordur.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
4 + 5 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.