DOLAR 32,5463
EURO 34,8391
ALTIN 2429,215
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada yeni tarihi zirve test edilebilir

Borsada yeni tarihi zirve test edilebilir
11.03.2021
A+
A-

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin yukarı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.
BIST 100: Endekste 1560 ara destek konumunda, global iyimserliğe bağlı olarak 1582 tarihi zirve seviyesi yukarı yönde zorlanabilir…

TL Bonolar: Gösterge tahvilde %16 ve 10 yıllık tahvilde de %14 bileşik faiz seviyesi civarında denge arayışı sürüyor, tepki alımı şu aşamada sınırlı…

USD/TL: Dolar kuru 7,65 seviyesinin altında düşüşünü sürdürerek 7,50 desteğini aşağı yönde zorlamakta, 7,40 sonraki destek konumunda…

EUR/USD: ECB öncesinde ABD’de tahvil ihalesinin olumlu geçmesi ile risk iştahı yüksek, 1,19 üzerinde 1,20 seviyesi ilk planda direnç konumunda…

ABD 10 yıllık tahvil ihalesine gelen talep ile beraber global risk iştahı artarken, mali teşvik paketine dair gelişmeler de ABD endekslerini destekledi. TL varlıklarda diğer gelişmekte olan ülke piyasalarına paralel olarak pozitif bir seyir bekliyoruz.

1553 direncini kıran ve sıkışmasını yukarı tamamlayan BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm güçlendi. Bu sabah yurtdışı borsalarda olumlu hava devam ederken, endeksin de yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kurdaki geri çekilme gün içerisinde endekse destek sağlayabilir. 1553 destek haline gelirken, bu seviyenin üzerinde kalınması yükseliş eğiliminin devamı açısından önemli. 1582 tarihi zirve hedef direnç olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli yön yukarı olduğundan trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil ihalesine gelen yüksek talep ile %1,5 seviyesine yakın bir seyir var, eurobond piyasasında tepki alımı beklenebilir. TL tahvillerde ise kur volatilitesinin düşüşü ile kısmi alım gelebilir ancak enflasyon görünümü ile potansiyel sınırlı olacaktır.

Dolar endeksi 92 seviyesi altına gelirken, EUR/USD paritesinde 1,20 ve GBP/USD paritesinde de 1,40 dirençleri takip edilecektir.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanma eğiliminde, içeride de kur 7,50 altına yerleştiği takdirde 7,40 sonraki destek konumunda. Euro kurunda da 8,92 desteği belirtilebilir.

Brent petrol ABD’de açıklanan stok verilerinin ardından 68 dolar varil civarında. Değerli metal fiyatları dolar endeksi düşüşü ile yükselişte. Gümüş fiyatları 26,20 Dolar ons direncini aşarken, altında da 1720 üzerinde 1750 direnç konumunda. Gram TL bazında ise 420 direnç olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.