DOLAR 32,2194
EURO 35,0536
ALTIN 2469,665
BIST 10158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada son durum ve uzman beklentileri – 02.09.2019

02.09.2019
A+
A-

Borsa İstanbul TÜİK’in açıklayacağı ekonomik büyüme rakamları öncesinde güne %0.02 oranında yükselişle 96.737 puandan başladı ve  tepki alımları ile yüzde 0,98 yükselişle alıcı devam ediyor. 

Analistler destek seviyesi olarak 95.200 puanı, direnç seviyesi olarak 98.200 puanı öne çıkardı.

Küresel piyasalardaki güçlü yükselişlerin rüzgârıyla Perşembe gününü yükselişle kapatan BIST, Cuma günü 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla kapalıydı. Ağustos ayını düşüş trendi ile geçiren endeks, ayın son haftasında düşüşüne son vererek yatay pozisyon aldı.

Eylül ayı ise veri gündemi açısından oldukça yoğun görünüyor. Bugünün en önemli gündem konusu ikinci çeyrek GSYİH verileri olacak. Beklentiler geçtiğimiz yılın aynı çeyreğini göre %2 daralma olacağı yönünde birleşti.

EKONOMİ EYLÜL’DE YOĞUN VERİ GÜNDEMİYLE ISINACAK

Eylülde hem yurt içinde hem de yurt dışında açıklanacak çok sayıdaki veri, ekonomiyi gündemin ilk maddeleri arasına sokacak. Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile çizilecek yol haritasının yanı sıra merkez bankaları toplantılarından çıkacak faiz kararları da gözlerin ekonomi üzerinde olmasına neden olacak.

Ekonomi Eylül’de yoğun veri gündemiyle ısınacak

ABD piyasalarının resmi tatil nedeniyle bugün kapalı olması, yurt içindeki işlem hacmini etkileyebilir.

Başkan Donald Trump, 112 milyar dolar değerinde Çin ithal ürününe yüzde 15 vergi konulması kararı almıştı. Bu, ABD’li tüketicilerin bazı gıda, spor malzemesi, spor giyim ürünü, müzik enstrümanları ve mobilyaya daha fazla para ödeyecekleri anlamına geliyor. Pekin de Çin’e gönderilen 75 milyar dolar değerinde ABD ürününe yüzde 5 ila 10 gümrük vergisi uygulamaya başladı. Çin daha önce yaptığı açıklamada gümrük vergisi listesine giren ürünler arasında tatlı mısır, domuz ciğeri, mermer, bisiklet lastiği gibi 1700 kadar ürün olduğunu belirtmişti.

İki ekonomik süper gücün ticari yönden gerilimi gelişmekte olan piyasalar başta olmak üzere piyasalarda risk iştahını azaltan ve zaman zaman oluşan tepki alımlarını sınırlayan en büyük etmen olarak dikkat çekiyor.

BORSADA UZMAN BEKLENTİLERİ / ŞKER YATIRIM

Kısa vadeli teknik göstergeler ve momentumdaki güçlenme tepki yükselişi eğiliminin devam edeceğine işaret etmektedir

“Güne pozitif başlayan BIST-100 endeksi günü %0,84 düşüşle 96.718’den kapattı. Endeks zirve formasyonun boyun çizgisinin geçtiği 98.800 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılması ve düşüş trendinin tepki yükselişi sonrası devamı beklenmektedir.

Endeks gün içinde 95.900 üzerinde tutundukça 97.500 ve bu aralık üzerinde 98.500-98.800 aralığına kadar tepki yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadede bu aralığa yükseliş trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Kısa vadeli teknik göstergeler ve momentumdaki güçlenme tepki yükselişi eğiliminin devam edeceğine işaret etmektedir.

Endeksin 95.900 altında satış baskısını 95.100 ara destek olmak üzere tekrar güçlendirmesi 93.800-94.000 aralığını hedefleyerek devam ettirmesi beklenmektedir. Gün içinde 96.000 ve altına gerilemeler tepki yükselişi için trade amaçlı alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde bu eğilimi genel olarak devam ettirmesi beklenmektedir.”

Şeker Yatırım

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
22 ⁄ 11 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.