DOLAR 32,4081
EURO 34,7187
ALTIN 2421,056
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada son durum ve haftaya bakış

09.09.2019
A+
A-

Borsa İstanbul güne %0.86 oranında yükselişle 99.836 puandan başladı

Borsa İstanbul Eylül ayına iyi başladı. Geçen haftanın son işlem günündeki kar satışları dışında endeks yükselişle kapanmasını bildi ve haftalık bazda 2000 puanlık bir primle haftayı sonlandırdı.

Yurt içinde beklentilerden iyi gelen büyüme ve enflasyon verisinin, TCMB’dan gelecek faiz indirimi beklentisini oldukça güçlendirmesi Borsa İstanbul’da pozitif rüzgârlar estirdi.

FED Başkanı Powell’ın Zürih Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, elindeki araçları ABD ekonomisinin büyümesine destek için kullandığını söylemesi genişleyici para politikası sinyali olarak yorumlanırken bu durumun hisse senedi piyasalarındaki risk iştahını desteklemesi bekleniyor.

TCMB VE ECB PİYASALARA YÖN VERECEK

Bu haftanın merkez gündeminde 12 Eylül’de TCMB ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararları bulunuyorken, 18 Eylül’de ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararları takip edilecek. Bu kararların piyasalardaki fiyatlamada önemli etkisi olması bekleniyor.

Momentumdaki negatif eğilim kar satışına işaret/ Şeker Yatırım

Kısa vadeli göstergelerin aşırı satımdan dönerek Sat vermesi ve momentumdaki negatif eğilim kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor
“Güne negatif başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde günü %0,1,29 düşüşle 98.987’den kapattı.

Endeks gün içinde 98.500, kısa vadede ise 200 GHO’nın geçtiği 97.000 üzerinde kaldıkça kar satışları yaşansa da kısa vadeli yükseliş trendini koruması beklenir.

Endeksin yükseliş yönünde tekrar güçlenmesi için ise 100.500-100.700 aralığı üzerinde hacimli kapanış gerekiyor. Gün içinde bu aralığa olası yükselişler trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Bu aralık üzerinde 102.900’ler ara direnç olmak 104.200’lere kadar yükselişin devam etmesi beklenir.

MACD gibi orta vadeli göstergelerin AL konumunda olması geri çekilmeler olsa da yükseliş trendinin şuan için korunacağına işaret etmektedir. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı satımdan dönerek Sat vermesi ve momentumdaki negatif eğilim kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Endeksin 98.500 altında kar satışlarını 97.000-97.700 aralığına doğru devam ettirmesi beklenmektedir.

Gün içince 50 GHO’nın geçtiği 97.700 ve atlına gerilemeler tepki yükselişi için alım fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenmektedir. Ancak gün içinde tepki yükselişi oluşsa da tekrar satış fırsatı olarak kullanılma olasılığı yüksek görünüyor. “

95-96 bin aralığına olabilecek satışlar düzeltme hareketi / Gedik Yatırım

95-96 bin aralığına olabilecek satışlar düzeltme hareketleri olarak değerlendirilebilir
“Bu Hafta Merkez Bankaları Ön Planda Olacak Piyasa Gündemi: Geçen hafta Hong Kong tarafında tansiyonun düşüş göstermesi ve ABD – Çin arasında ticaret görüşmelerinin tekrar başlayacağı haberi küresel risk iştahını destekledi. Cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerden daha zayıf gelirken Fed’e yönelik faiz indirim beklentilerini destekledi. Bugün önemli bir ekonomik veri akışı bulunmazken yeni haftada perşembe günü gerçekleşecek olan TCMB ve ECB’nin toplantıları ve faiz kararları ön planda olacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

o 14:30 TCMB Beklenti Anketi Önem: Yüksek BIST-100 Güne Başlangıç Geçen haftanın ikinci yarısında risk iştahındaki toparlanma küresel hisse piyasalarını destekleyen bir gelişme oldu. Beklentilerden iyi gelen ekonomik verilerle geçen hafta genelinde yukarı yönlü bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi cuma günü yurt dışı piyasalara kıyasla negatif ayrışarak günü %1,29’luk bir düşüşle 98.988 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,71 – 5,72 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,71’li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın son günü özellikle bankacılık sektörüne yönelik haber akışlarının da etkisi ile bankacılık endeksinde yoğunlaşan satışları izledik. Endekste önceki haftalarda görülen dip seviyeler ve bu dip seviyeleri referans alan yükselelen trendin altına sarkmaması oldukça önemli. Bu bölge ana hatlarıyla 95-96 bin aralığını işaret ediyor. Bu bölgeye kadar olabilecek satışlar düzeltme hareketleri olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle bu trend değişmediği sürece buradaki geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturacağı kanaatindeyiz. Yukarıda ise geçtiğimiz hafta görülen zirveler ile 500 günlük ortalamanın bulunduğu 101.250 kritik gördüğümüz dirençler. Bu seviyeler aşılacak olursa endeksin 105-106 bin aralığında görülen yıl içi zirveleri test etme ihtimali artacaktır.”

 

Şeker Yatırım

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
12 − 2 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.