DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada iyimser beklenti hakim

Borsada iyimser beklenti hakim
11.08.2022
A+
A-

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile bir araya geldi. Pahor, “Türkiye ile ekonomik ve siyasi iş birliğimizi daha da güçlendiriyor olacağız.” dedi.

ABD Başkanı Biden, ülkede enflasyonun yatışmaya başlayabileceğine dair bazı işaretler gördüklerini belirterek, “Önümüzdeki aylarda biraz daha ters rüzgarlarla karşı karşıya kalabiliriz. İşimiz daha bitmedi.” dedi.

Fed/Daly: Enflasyon ile mücadelede zafer açıklamak için zaman çok erken.

Fed üyesi Daly, Eylül ayında 50 baz puan faiz artışının temel durum olduğuna işaret etti.

Chicago Fed Başkanı Evans: Fed, gelecek yıl faiz oranlarını %4’e çıkaracak.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Enflasyonda zaferden çok uzaktayız.

Çin Merkez Bankası, büyümeyi teşvik etmek için devasa teşviklerden ve aşırı para basmaktan kaçınmayı taahhüt ederek ekonomiyi enflasyon tehditlerine karşı koruyacağını bildirdi.

ABD’de bütçe açığı, Temmuz’da geçen yılın aynı ayına göre % 30 azalarak 211 milyar dolara geriledi.

İspanya’da sol koalisyon hükümetinin enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi. Buna göre, kamu binalarında ve ticari alanlarda klima kullanımının yaz boyunca 27 derece ile sınırlandırılmasına, saat 22.00’dan sonra kamu binaları, mağazalar ve alışveriş merkezlerinin ışıklarının kapatılmasına karar verildi.

İsveç, Avrupa’nın en büyük net enerji ihracatçısı unvanını Fransa’dan aldı .

Ne olacak?

• Yurt içinde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
• ABD’de ÜFE ve İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Global piyasaların odaklandığı ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD’de manşet enflasyon beklentilerin de altında gelerek Temmuz ayında Haziran ayındaki %9,1 seviyesinden %8,5’e geriledi. Son 3 aydır gerileyen çekirdek enflasyonda da beklentiler Temmuz ayında çekirdek enflasyonun %5,9’dan %6,1’e çıkması yönündeydi. Piyasaların manşetten daha fazla odaklandığı çekirdek enflasyon bu ay aynı kalarak %5,9 olarak açıklandı ve piyasalar rahat nefes aldı.
Geçtiğimiz ay akaryakıt fiyatlarının önemli ölçüde artması ile son 41 yılın en yüksek enflasyonu gelen ABD’de akaryakıt fiyatlarının düşmesi enflasyonu geri çekti. Açıklanan verinin gözle görülür şekilde azalması ile gözler Eylül’de Fed’e çevrildi. Bu ayki verinin beklenenden iyi gelmesi ile Fed’in agresif sıkılaşma bakısı bir nebze de olsa azaldı. ABD TÜFE verisinin de etkileri ile BİST100 geçtiğimiz gün TL bazında rekor kapanış gerçekleştirdi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.035 – 3.157 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.147 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.967 artarak 455.527 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.885 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.200’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.370 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.070 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.170 ve 3.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.100 ve 3.070 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.