DOLAR 32,4905
EURO 34,9253
ALTIN 2433,633
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada hacimsizlik baskı yaratıyor- Yapı Kredi Yatırım

Borsada hacimsizlik baskı yaratıyor- Yapı Kredi Yatırım
19.07.2021
A+
A-

 

BIST-100 endeksinde 1,340/1,350 bölgesini kısa vadeli ana destek olarak izliyoruz Delta koronavirüs varyantı ve bazı ülkelerde buna eşlik eden kısıtlamalara dair haberler soru işaretlerine neden olurken, riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde zayıf eğilim etkili. Geçen hafta Fed Başkanı Powell’ın  Senato’daki yarıyıl sunumundaki açıklamaları ön plandaydı.

Açıklamaların geneline baktığımızda 28 Temmuz Fed FOMC toplantısı öncesinde Fed’in politika duruşunu koruduğunu takip ediyoruz. Powell önümüzdeki toplantılarda varlık alımlarının azaltılmasının tartışılacağını vurgulamaya devam etti. Uzun zamandır vurguladığımız gibi Ağustos ayındaki Jackson Hole toplantısında merkez bankalarının varlık alım programlarına yönelik politikalarının netleşeceğine dair öngörümüzü koruyoruz. Powell enflasyondaki beklenenden fazla artışın geçici olacağını beklemeye devam ettiklerini, diğer taraftan ekonomideki toparlanmanın büyük ölçekli varlık alımlarını azaltmaya başlayacak kadar ilerlemediğini söyledi.

Powell’ın, Fed’in işgücü piyasasındaki iyileşmeye odaklandığını, işsizlik yardımlarındaki sürenin dolmasının talebi karşılamak için yeni işgücü arzı getirmeye yardımcı olup olmayacağını yakından izleyeceğini ancak bu arz geldikten sonra bile, yine de maksimum istihdamdan yoksun kalınmasının muhtemel olduğunu vurguladığını not edelim.

Geçen hafta yeni rekor seviyeleri test eden küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi Cuma günü % 0.8 ekside, teknoloji endeksi Nasdaq %0.8 ekside, Russell 2000 endeksi %1.2 ekside, Dow Jones sınai endeksi ise %0.9 ekside tamamladı.

On bir sektörün dördü artıda kapanış yaptı. Enerji, materyaller, finansallar, teknoloji, tüketime duyarlı hisseler ve sınai daha kötü performans gösteren sektörler oldu. (MSCI Dünya: %-0.6, MSCI EM  %-0.6, MSCI Türkiye ETF %+0.1). Volatilite endeksi VIX %8.5 civarı yükselirken, perakende satışlar verisi ile birlikte %1.34 seviyesini test eden ABD 10 yıllık tahvil faizi geri çekilerek günü %1.30 seviyesinde, dolar endeksi ise %0.1 yükselişle günü tamamladı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.ykyatirim.com.tr

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.