DOLAR 32,5605
EURO 34,8995
ALTIN 2430,674
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada çöküşü düşündürecek 7 sinyal

Borsada çöküşü düşündürecek 7 sinyal
22.08.2017
A+
A-

Borsada düşüşü düşündürecek bazı sinyaller var. Bunlardan 7 tanesi ise en çok tercih edilen analiz yöntemlerinden.

7 sinyal, hisse senedi piyasalarının içsel gücü ölçümlemesinden volatiliteye, teknik göstergeler ve korelasyonlara uzanan farklı açılardan doğuyor.

İşte, o 7 sinyal:

1) KÜÇÜK HİSSELER DÜŞÜŞ TRENDİNDE

Hisse senedi piyasası analistleri küçük hisselerin gidişatını yöne dair öncü sinyaller arasında izliyor. Çıkış noktası ölçek ekonomisi teorilerinden beslenen bu bakış açısına göre ekonomik aktivitenin canlılığı küçük ölçekli şirketlerin hisselerine daha hızlı yansıyor.

Bu hisselerden oluşan Russell 2000 endeksi de Haziran 2016’dan bu yana ilk kez 200 günlük ortalamasının altına sarkarak aşağı yönlü trend lehine baskının arttığını yansıtıyor.

Bono nedir ve nasıl yatırım yapılır. TIKLAYIN!

2) “ANA KORELASYON” BOZULUYOR

Global hisse senedi piyasalarının ralli yaptığı dönemlerde hem Euro Bölgesi ekonomisinin lokomitifi olan Almanya’nın borsası DAX, hem de Amerikan S&P500 birlikte yükseliyor. Şu sırada ise negatif korelasyon gözlemlenmeye başladı.

Borsada çöküşü düşündürecek 7 sinyal

MKM Partners baş teknik analisti Jonathan Krinsky’ye göre bu durum genellikle S&P500 için düşüş sinyali.

Krinsky’nin notu şöyle:

“Korelasyon son 20 yılda sadece 5 kez bozuldu; Haziran’98, Şubat’00, Ekim’05, Ağustos’14, Nisan’15. 200’deki teknoloji balonunun patlamasıyla sonuçlandı, diğerleri ise büyük düzeltmeleri tetikledi.”

Genç borsacıların en çok yaptığı hatalar! TIKLAYIN!

3) VIX KADEME KADEME YÜKSELİYOR

S&P500 hisse opsiyon fiyatları üzerinden hesaplanan ve piyasada korku endeksi olarak blinen VIX, henüz bir ay kadar önce “9” ile Aralık 1993’ten bu yana en düşük seviyelerdeyken tarihi ortalaması olan 20’ye geri yöneldi.
10 Ağustos’ta 200 günlük ortalamasını aşan VIX, o tarihten beri 200 günlük ortalamasının üzerinde ve bu basitçe korkuyu gösteriyor.

4) ALTIN RALLİ YAPIYOR

Altın, geçtiğimiz hafta 8 Kasım 2016 ABD Başkanlık Seçimi’nden bu yana ilk kez 1300 doları gördü. Fed beklentileri ve dolardaki zayıflık kıymetli metali payda bacağından yukarı yönde desteklese de altın talebi artıyor ver bu durum risk algısındaki bozulmanın bir başka yansıması.

Borsada çöküşü düşündürecek 7 sinyal

Küçük yatırımcıya öneriler! TIKLAYIN!

5) “ÖNCÜ ENDEKS” DÜŞÜYOR

 

Global hisse senetlerindeki son çalkantıda Dow Jones endeksi daha dirençli bir görünüm çizse de Dow Jones Ulaştırma endeksi hızlı düşüş yaşadı.
Dow teorisine göre yükseliş ve düşüş trendlerinde siparişlere dayalı ekonomik aktiviteyi yansıtarak önce ulaştırma şirketleri hareket ediyor.
Ulaştırma endeksi ise bu açıdan son günlerde ayı sinyali veriyor.

6) “İÇSEL GÜÇ” KAYBEDİLİYOR

Hisse senedi endekslerinde trendin gücü izlenirken 52 haftalık dibindeki hisselerin 52 haftalık zirvesindeki hisselere oranı da izlenen göstergeler arasında.Son dönemde S&P500’e bu göstergeden de iyi sinyal yok.

Borsada ucuz hisseler nasıl bulunur için TIKLAYINIZ!

7) TRUMP’IN AJANDASI

ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibinde istifalara neredeyse her hafta yenileri eklenmeye başlarken seçim anketlerinde taban kaybı öne çıkıyor.
Görevinin 7. ayındaki başkanın 2 trilyon dolarlık altyapı yatırımı paketine dair inanç da kayboldu. Analistlere göre piyasa Trump’a dair hayal kırıklığını henüz tamamen fiyatlamadı.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 ⁄ 12 =