DOLAR 32,5482
EURO 34,9154
ALTIN 2422,417
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada bu hafta tepki alımları mı, dipler mi test edilecek?

Borsada bu hafta tepki alımları mı, dipler mi test edilecek?
05.04.2021
A+
A-

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.
Ekonomi yönetimden gelebilecek açıklamalar ile iç siyasetteki gelişmeler TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. Bugün 15:00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki değerlendirme toplantısı ve 18:00’da gerçekleştirilecek AK Parti MYK’nın toplantısı takip edilecektir. Ayrıca bugün yurt içinde açıklanacak mart ayı TÜFE rakamı öne çıkarken, piyasadaki genel beklentiler aylık bazda %1,04 oranında bir artış olması yönünde şekilleniyor (Gedik Yatırım: %1,10).

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek

• 17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Cuma günü küresel çapta birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam rakamı beklentilerin üzerinde güçlü bir artış kaydetti. Güne pozitif bir açılışla başlayan
BIST-100 Endeksi gün içerisinde dalgalı bir seyir kaydetti ve cuma gününü %0,25’lik bir yükselişle 1.430,19 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma günü tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında birçok borsa tatil nedeniyle kapalı olurken, açık olan piyasalarda yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsaları Paskalya tatili nedeniyle bugün de kapalı olacak. Endeks kapanışında 8,15 – 8,17 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,22’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeksin haftalık kapanışı ilk önemli direnç olarak izlediğimiz 1.423’ün hemen üzerinde 1.430 seviyesinden gerçekleşti. Buranın üzerinde tarihi zirvelerden başlayan ve önceki hafta görülen dip seviyelere kadar olan hareketin düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 çok daha güçlü bir direnç konumunda olacaktır. Burası geçilemediği ve üzerinde kapanışlar görülmediği sürece yukarı yönlü hareketleri tepki olarak izlemeye devam edeceğiz. Aşağıda ise endeksin yeniden 1.423 seviyesinin altına sarkması yukarı yönlü hareketleri zayıflatabilir. Buranın altında 1.383 çok daha kritik bir destek noktası olacak. Hafta içinde bu seviyenin altına sarkılması yeniden önceki hafta görülen diplerin test edilmesine neden olabilir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.