DOLAR 32,5998
EURO 34,82
ALTIN 2494,681
BIST 9489,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsa İstanbul’da temkinli açılış ve uzman beklentileri

Borsa İstanbul’da temkinli açılış ve uzman beklentileri
17.11.2020
A+
A-

Küresel piyasalar artarda gelen aşı haberleri ile umutlanırken, yurt içinde perşembe günü kritik. BİST 100 endeksi güne temkinli duruşla yüzde 0,10 oranında düşüşle 1.291,65 puandan başladı

Aşı haberlerinin etkisiyle haftanın ilk işlem gününde vaka sayılarının dünya çapındaki artışına rağmen küresel piyasalarda pozitif seyir gözlendi. Yurt içinde ise ekonomide yeni dönem ve reform beklentileri perşembe günkü PPK üzerinde yoğunlaşırken, döviz kurlarında da dengelenme ile hisse tarafına destek sağlanıyor. Piyasalarda perşembe günü yapılacak olan toplantı yaklaştıkça fiyatlamalarda temkin artmaya başladı. Haftaya yükselişle başlayan BİST 100 endeksi günü genel olarak karışık yatay seyirde geçirse de aşı haberinin de etkisiyle kazançlarını korumayı başardı ve günü yataya yakın pozitif tamamlayarak rekor kapanış seviyesini tazeledi.

Geride bıraktığımız haftada risk iştahının daha yüksek olmasıyla bu hafta farklı olarak ivmenin yavaşladığını izliyoruz. Dün, geçtiğimiz haftada son zamanların en iyi performansını gösteren bankacılık endeksinde kar satışları izlendi. Video konferans yöntemiyle toplanan Korona virüs Bilim Kurulu’ndan daha somut önlemler alınmasına dair tavsiyelerin çıktığı belirtilirken, gözler bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde olacak. Tedbirlerin sıkılaştırılması kar satışlarının gelmesine neden olabilir.

BORSA İSTANBUL

Yurt içinde, dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.309,98 puanı gören BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,13 artarak kapanış rekorunu da 1.292,99 seviyesine taşıdı.

Banka ve ulaştırma hisselerinin öncülüğünde rekorlara devam eden Borsa İstanbul’da, gün içinde kar satışları gelse de Kovid-19 aşısına ilişkin haberler alımların gücünü korumasını sağladı.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey’in konuşmalarının yanı sıra ABD’de sanayi üretimi ve perakende satışlar başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan dün 1.309,98 ile 1.291,48 seviyeleri arasında dalgalanan BIST 100 endeksi günü yatay hareketle tamamladı. 1.245,37 olan önceki tarihi zirvesi üzerinde 1.300 trend kanal direncini test eden endeks bu seviye üzerinde kalıcı olması durumunda 1.333,52 ve 1.352,22 dirençlerine hareket izlenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.245,37-1.222,95 seviyeleri destek olarak öne çıkıyor.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler 10.00’da Türkiye eylül ayı kısa vadeli dış borç istatistikleri ve 14.30 eylül ayı konut fiyat endeksi, ABD’den 16.30 ekim ayı ihracat ve ithalat fiyat endeksi ve 16.30 ekim ayı perakende satışlar ile 17.15 ekim ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı olacak.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 azalışla 1.291,65 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,34 puan ve yüzde 0,10 değer kaybederek 1.291,65 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,57 ve holding endeksi yüzde 0,14 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,98 ile orman, kağıt, basım, en çok gerileyen ise yüzde 1,16 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
10 × 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.