DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsa İstanbul’da iyimserliğin korunması bekleniyor

Borsa İstanbul’da iyimserliğin korunması bekleniyor
05.11.2020
A+
A-

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.
Açıklanan son rakamlara göre Biden 264 delege, Trump ise 214 delege kazanmış durumda. Kazanmak için gereken delege sayısı 270 iken, seçim sürecine ilişkin olası itiraz süreçleri de yakından izlenecektir. Oy sayımının sona ermesi ve tablonun netleşmesinin ardından piyasaların dikkati tekrardan salgın kaynaklı gelişmelere ve teşvik paketine yönelik sürece çevrilecektir. Bugün İngiltere ve ABD’de merkez bankalarının toplantıları ve mesajları önemli olacak.

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki seçimin ilk sonuçlarının takip edildiği günde küresel hisse piyasalarında olumlu hava genel olarak korundu. Seçim sonuçları gündemdeki yerini korumaya devam ederken, bu konudaki gelişmeler fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürecektir. BIST-100 Endeksi dün de yukarı yönlü seyrini sürdürerek günü %1,47’lik yükselişle 1.167,65 puandan tamamladı. ABD borsaları günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,45 – 8,46 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,45’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD seçimleri etkisinde hareket eden piyasalar dünün ardından bugün de genel olarak pozitif tarafta seyrediyor. Dün sabah saatlerinde Trump’a tanınan şanstaki artış günün ilerleyen saatlerinde düşüşe geçerek Biden’ı yeniden ön plan çıkardı. Endeks dün gün içi en yüksek seviyelerinden kapatarak bugüne yönelik pozitif bir tablo sunsa da kritik gördüğümüz 1.175 direncinin üzerinde kapanışların daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün buranın aşılıp üzerinde kalınıp kalınamayacağını takip edeceğiz. Geri dönüşlerde 1.150 ilk destek noktamız olacak. Bu seviyenin altına sarkılması teknik görünümün bozulmasına ve satışların sertleşmesine neden olabilir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
15 ⁄ 15 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.