DOLAR 32,3811
EURO 34,7832
ALTIN 2399,807
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakır 2017’de ne olur?

13.12.2016
A+
A-

Global ekonomide büyüme beklentisi içinde olan ekonomistler 2017 yılında bakır fiyatları için iyimser beklentilere sahip. Bakır yatırmcısının 2017 yılında kazanacağını belirten uzmanlar bakırın 2017 yılında izleyeceği yol haritasını çıkardılar.

 

2017 yılında bakır fiyatları ne olacak? İşte bakırın 2017 yol haritası…

Goldman Sachs: Bakırda ralli devam edecek, 6 ay sonra 6.200 doları aşacak, bakırda “boğalar” güçlenecek diyor.

Ekonomik büyümenin canlanacağı ve bakıra talebinin artacağı beklentisi ile analistler bakır fiyatlarında yükselişin devam edeceğini bekliyor.

Goldman Sachs’a göre bakırda başlayan ralli en azından 2017’nin ortasına kadar devam edecek.

Borsa İstanbul 2017’de ne olur için TIKLAYIN!

“Talep-arz dengesine ilişkin olarak değişen görünüm bakırdaki yükselişi 2017 ortasına kadar destekleyecek” diyen Goldman analistleri, “Son dönemdeki pozisyonlar spekülatif olarak görülse bile temel değişkenlerdeki güçlenme de bu pozisyonları destekliyor” dedi.

Bakırdaki talep artışının beklentilerinden yüksek olduğunu kaydeden analistler, bunda sanayi aktivitesindeki artışın etkili olduğunu kaydetti.

Goldman, bakır açığının 2017’de 180 bin tona ineceğini öngörüyor. Arz fazlası şu anda 360 bin ton civarında.
Analistlerin tahminine göre bakırın tonu, önümüzdeki 6 ayda 6.200 doları aşacak. 12 ay sonra ise fiyatların 5.600 dolar olacağı tahmin edildi.
Bakır fiyatları bugün yüzde 0.8 artışla 5.872 dolardan işlem görüyor.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
18 ⁄ 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.