DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altında resesyon endişesi

Altında resesyon endişesi
04.07.2022
A+
A-

Altın, yatırımcıların ekonomik bir yavaşlama tetikleme riski yaratan agresif sıkılaşma politikalarının etkilerini değerlendirmesiyle yatay seyrini sürdürdü.

Spot altın, dünya genelinde merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için faizleri yükseltmesiyle düşüşünü üçüncü haftaya taşıdı.

Altın fiyatları 50 günlük ortalamanın 200 günlük ortalamanın altına düşmesiyle bir yol ayrımına gelirken bu durum bazı yatırımcılar için ayı piyasasına giriş işareti olarak kabul ediliyor.

Yine de ekonominin olumsuz yönde ilerleyeceğine dair endişelerle birlikte değerli metalin güvenli liman arayan yatırımcılardan destek bulabileceği belirtiliyor.

Ekonomistlerin giderek daha büyük bir olasılık olarak gördüğü ABD ekonomisinde potansiyel bir resesyonun mütevazı olabileceği fakat uzun sürebileceği değerlendiriliyor.

Birçok uzman ekonomide yaşanacak bir düşüşün 2007-09 Büyük Finansal Kriz ve 1980’lerde enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde art arda gelen krizlerden daha hafif geçeceğini düşünüyor.

Yatırımcıların dikkati bu hafta yayımlanacak ve sıkılaşma politikasının yol haritası hakkında ipuçları barındırabilecek Fed’in son toplantısının tutanaklarında olacak. Bankanın Temmuz toplantısında 50 puan mı yoksa 75 puan mı artıracağı ise ekonomistlerin en çok merak ettiği konu olarak öne çıkıyor.

“Agresif faiz artışlarına dair artan beklentiler ve güçlenen dolar altın için olumsuz gelişmeler anlamına geliyor” diyen Australia & New Zealand Banking Group Emtia stratejistleri Daniel Hynes Ve Son Kumari, “Yine de hisse senedi piyasasındaki zayıflıklar ve devam eden jeopolitik belirsizlikler değerli metal için yatırımcı desteği sağlayabilir. Altının mevcut seviyelerinde taban oluşturmasını ve 1900 dolara dek yükselme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.