DOLAR 32,3693
EURO 34,9637
ALTIN 2325,962
BIST 9067,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altında direnç destek oldu

Altında direnç destek oldu
30.12.2021
A+
A-

Altın fiyatları Omikron endişelerinin geçmesiyle gerilerken Saxo Bank stratejistleri altın için önceden direnç olan 200 günlük ortalamasının destek haline geldiğini söyledi.
Altın fiyatları Omikron’un küresel ekonomiyi önceki varyantlar gibi etkilemeyeceğine dair beklentilerle geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişle 700 TL’ye yöneldi.

Saxo Bank’ın emtia strateji ekibi yayımladıkları bir araştırma notunda altının 2021 ortalamasının üzerinde işlem görmeye devam ettiğini ve sonraki kritik seviyenin 1.850 dolar olabileceğini söyledi.

Altın fiyatlarının yüksek enflasyona rağmen yıl boyunca düşük seyretmesinin nedeni olarak hisse piyasalarındaki ralliyi gösteren stratejistler, “Eğer altın fiyatları 1.815 ve 1.830 seviyelerini kırabilirse hedef 1.850 dolar seviyesi kritik olacak” dedi.

Saxo Bank Emtia Araştırma Müdürü Ole Hansen ise değerli metalin 200 günlük hareketli ortalamasını kırmasından sonra bu seviyenin destek haline geldiğini söyledi.

Omikron varyantının daha hızlı yayılmasına rağmen ağır semptomlara yol açmadığını gösteren çalışmalar küresel toparlanmaya dair umutları da destekledi. Oxford Üniversitesi İmmunologu John Bell’e göre Omikron varyantı bir yıl önceki varyantlarla aynı değil ve hastaneye yatmak zorunda kalan hastaların yatış süresi de daha az. Buna rağmen dünyada Kovid-19 vakaları salı günü rekor seviyeye ulaştı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci ise araştırmaların yeni varyantın çok ağır semptomlara yol açmadığına işaret etmesine rağmen artan vakalardan dolayı hastanelerin dolabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ons altın fiyatı
Ons altın geçen haftayı yüzde 1’den fazla yükselişle kapattıktan sonra bu haftaya 1.810 dolar civarında başlamıştı. Salı günü 1.820 dolara kadar tırmanan değerli metal, Omikron varyantına dair endişelerin azalmasıyla 1.801 dolar civarına geriledi.

Gram altn fiyatı
Haftaya 638 TL’den başlayan gram altın, dolar/TL’nin art arda üç gün yükselmesiyle hafta başından bu yana yüzde 18’ e yakın bir yükseliş kaydetti. Dolar/TL’nin 12,50’nin üzerine tırmanmasıyla 700 TL’nin üzerine çıkan gram altın, perşembe günü 736 TL civarında bulunuyor.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.