DOLAR 32,4931
EURO 34,7706
ALTIN 2491,897
BIST 9512,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altında beklenen ‘teşvik paketi’ geldi

Altında beklenen ‘teşvik paketi’ geldi
11.03.2021
A+
A-

Altın fiyatları, 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçmesiyle birlikte Mart ayı başındaki seviyelere geri döndü. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar/TL’deki düşüşü takip etti.
Altın fiyatları, art arda üçüncü günde de yükselerek salı gününden bu yana 50 dolara yakın artış gösterdi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen Dolar/TL ’deki düşüşle geriledi.

Altın’ın yükselmesinde 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçmesi büyük rol oynarken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizindeki düşüş ve zayıflayan dolar da fiyatları destekledi. Başkan Joe Biden’ın teşvik paketini Cuma günü onaylaması bekleniyor.

ABD’de enflasyon verisinin beklenenden düşük gelmesi de ekonomik toparlanma ve enflasyonist baskının hala düşük seviyelerde olduğunu gösterdi.

Ons altın fiyatı
Haftaya 1.700 dolar civarında başlayan ons altın yükselen tahvil faizlerile 1.680 doların altına geriledikten sonra mali teşvik paketine dair beklentilerle yükselerek haftalık kazanç bölgesine geçmeyi başarmıştı.

Hafta başından bu yana yüzde 1,9 yukarıda olan altın fiyatları, mali teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçmesiyle birlikte, salı sabahından bu yana neredeyse yüzde 1 yükseliş kaydederek ons başına 1.732 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı
Gram altın haftaya 412 TL civarında başladıktan sonra tahvil faizleri ve dolar/TL’deki yükselişle beraber 422 TL’yi görmüştü.

Küresel altın fiyatlarının hafta başından bu yana yüzde 2’ye yakın yükselmesine rağmen dolar/TL’nin 7,78’den 7,49’a kadar gerilemesiyle gram altın fiyatları da Perşembe günü 417 TL civarında seyrediyor.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.